17
Mayıs
2024
Cuma
TERCAN - ERZİNCAN

Tercan'da 'kurtuluş' coşkusu

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nin düşman işgalinden kurtarılışının 86. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama törenleri, Atatürk Caddesi üzerinde ilçenin düşman işgalinden kurtarılışının temsili olarak canlandırılmasıyla devam etti. Ardından Kervan Saray Caddesi Ahmet Yesevi Parkı önünde süren törenlerde, esareti temsil eden Türk bayrağına sarılı genç bir kız milis kuvvetleri tarafından kurtarıldı. Törende daha sonra Kaymakam İlhami Aktaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tamer Bilican ve Belediye Başkanı İlhan Gülırmak halkın bayramını kutladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu kutlama törenlerinde konuşan Belediye Başkanı İlhan Gülırmak, canları pahasına bu toprakları savunan ve şehit olanların hiçbir zaman unutulamayacağını belirterek, "Onların hatırası olan bu cennet vatanı biz de canımız pahasına koruyup kollayacağız" dedi.
Beşeri münasebetlerinde insan unsurunu ön plana çıkarmayan hiçbir milletin bağımsızlığını ve sürekliliğini koruyamadığına dikkati çeken Başkan İlhan Gülırmak, "21. yüzyılda milletçe birlik ve beraberlik içinde kurtuluşumuzun sevinç ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Temennimiz odur ki; ülkemizin her yönüyle sorunlarına çare bulmayı başarmış, yarınına umutla bakan, huzurlu ve güvenli insanların yaşadığı bir ülke olmasıdır" diye konuştu.
Törende daha sonra Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tamer Bilican da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin şiirler okuduğu kurtuluş törenleri, okulların ve resmi kurumların katıldığı geçişle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal kağan IP: 212.65.134.xxx Tarih : 18.02.2004 00:51:57
Tercan Erzincanın tarihi bakımdan en eski ilçelerinden biri bugüne kadar gelen yönetimlerin hiçbiri bu tarihi ilçeyi önemsememişlerdir ilçede yapılan kurtuluş törenlerine bugüne kadar hiçbir siyasetçi katılmaması ise bir hayli düşündürücü.Bu soguklugun tercanlılardan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü ilçenin tek fabrikası olan Sümerbank Tercan ayakkabı fabrikası özelleştirme adı altında kapatılıyor buda tercanlıların siyasetçilere neden soğuk davrandıklarını gösteriyor.Yapılan her seçimde siyasiler için siyasi malzeme olan ayakkabı fabrikası ise kaderine terkedilmekte .Ayakkabı fabrikasında tercanlıların yanı sıra ilçe dışındanda tercana gelip fabrikada çalışan işçiler var ve tercanın yanısıra bölge ekonmisine ayakkabı fabrikasının büyük katkısı var .Dogal olarak özelleştirme adı altında kaderine terk edilen fabrikadan çıkarılan işçiler ise ilçeyi terk ediyorlar ve şu sıralar tercan adeta büyük bir köyü andırıyor.Tercan belediye başkanı ilhan Gürırmak fabrika ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar ise sonuç vermedi.3 kasım seçimlerinden önce bölge insanlarına fabrikayı kapattırmayacagız diyerek siyaset yapan milletvekilleri ise seçimlerden sonra ilçeye uğramamalarına tepki gösteren belediye başkanı ilhan gürırmak Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan Sümer bank tercan ayakkabı fabrikasını kaderine terk eden milletvekillerini suçladı ve fabrikayıkapattırmayacagız diye açıklamada bulundu