4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

" Koç neydirsen? "

Short Track Milli takımının Erzurumlu sporcuları, Çinli kadın antrenöre hem Türkçe'yi hem de Erzurum şivesini öğretti.

Sporcuların, "Koç neydirsen?" diye selamlaştığı Wang Xue Mei, "Eyem, sen neydirsen?" karşılığını veriyor.
Short Track Milli Takımı’nın Erzurumlu sporcuları, günde 4 saat antrenman yaptıkları Çinli antrenör Mei’nin idman sırasında çok disiplinli olduğunu ancak sonrasında kendileriyle çok sıcak bir diyalog kurduğunu söylediler.


Erzurum'da 2011 yılında düzenlenecek olan 25'nci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Short Track (sürat pateni) Milli takımı, hazırlıklarını Erzurum'da sürdürürken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün özel anlaşmasıyla Short Track Milli Takımı'nı çalıştıran Çin'in dünya şampiyonu kadın sporcusu Wang Xue Mei (36) kısa süre içerisinde hem Türkçe'yi söktü hem de Erzurum şivesini.
Erzurumlu atletizm sporcularının oluşturduğu 5'i kız, 10 sporcu, çok iyi bir diyalog kurdukları Çinli hocalarına önce Türkçe, sonra da Erzurum şivesiyle konuşmayı öğrettiler. Yaklaşık 9 aydan bu yana Buz Hokeyi Salonu'nda her gün 4 saat boyunca antrenman yapan Erzurumlu sporcular, dünya şampiyonu hocalarını, Erzurum şivesiyle "Koç neydirsen?" (nasılsın?) diyerek karşılıyor. Sempatik antrenör Mei de, öğrencilerine yine Erzurum şivesiyle "Eyem (iyiyim) sen neydirsen?" diye karşılık veriyor.


Çinliler'in Short Track dünya şampiyonu Wang Xue Mei, geçtiğimiz aralık ayında UNIVERSIADE 2011'de Türkiye adına yarışacak Short Track milli takımını oluşturmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından transfer edildi. Atletizme yakın bir branş olduğu için sporcularını Erzurumlu atletler arasından seçen Wang Xue Mei, Aralık ayından bu yana Buz Hokeyi salonunda 10 sporcusuna günde 4 saat antrenman yaptırıyor.


"KOÇ NEYDİRSEN?"; "EYEM SEN NEYDİRSEN?"
Her gün birlikte olduğu, son bir aydan bu yana da kampa aldığı sporcularıyla sıcak bir diyalog kuran Wang Xue Mei, bir yandan Türkçe'yi bir yandan da Erzurum şivesini öğreniyor. Erzurumlu sporcularının yardımlarıyla Türkçe'de önemli bir mesafe kat eden Wang Xue Mei, Erzurum şivesiyle de diyalog kurmayı başarıyor. Wang Xue Mei, Buz Hokeyi salonuna gelişinde, sporcularının "Koç neydirsen?" sorusuna, "Eyem (iyiyim) sen neydirsen?" diye karşılık veriyor.
Çinli antrenörlerinin antrenman sırasında tebessüm etmeye bile izin vermeyecek kadar disiplinli olduğunu ancak antrenman dışında müthiş bir diyalog kurduklarını söyleyen milli sporcu Zeynep Erkılıç, "Mei çok disiplinli bir çalıştırıcı olmasının yanında çok da sevecen ve sempatik birisi. Antrenmanlar da bırakın gülüp, şakalaşmayı, tebessüm edilmesine bile asla izin vermiyor. Ama antrenman bitiminde arkadaş gibiyiz. Sürekli biraraya gelip sohbet ediyoruz, şakalaşıyoruz. O bize Çin'ce öğretiyor, biz de ona Türkçe. Erzurum şivesiyle konuşmayı da kendisine öğrettik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?