30
Nisan
2024
Salı
ERZURUM

Köy yolları kardan kapalı!

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i doğum, 4 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Özellikle yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars'ta 32 köyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden son 24 saat içinde 1'i doğum 4 hasta, Valilik Kriz Merkezi koordinesinde İl Özel İdaresi karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 20 köyün yolu, ilçe özel idare müdürlüğüne bağlı 4 araç ve 6 personelin katıldığı çalışmayla açıldı.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Erzurum ve Ardahan'da 2, Erzincan'da 3, Iğdır'da 1, Ağrı'da sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da 6, Iğdır'da 4, Erzurum ve Ardahan'da 3, Kars ve Ağrı'da 2 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 35, Kars'ta 25, Ardahan'da 13, Erzurum'da 9, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 40, Cıbıltepe'de 51, Konaklı'da 85 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma, don olayı ve özellikle yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten yetkililer, Cuma günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklarla kar yağışı beklendiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2014 Çarşamba 14:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?