4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"24 Nisan kabul edilemez"

Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ermeniler aynaya bakmadan 24 Nisan’ın kendilerine “sözde soykırım” günü olarak ilan etmeleri ve menşurlaştırmalarının asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bulutlar, 1915 Ermeni Tehcirinin başta diaspora olmak üzere, Ermenilerin büyük çoğunluğu tarafından “sözde soykırım” iddiaları ile ele alınmakta ve dünya kamuoyuna aksettirilmeye çalışıldığını belirterek. “Bu bakımdan bahsedilen tehcirin sebepleri ve sonuçları kendi metodolojisi içerisinde tarihçilerin ele alması gereken tarihi bir inceleme alanı iken, özellikle son yıllarda siyasallaştırılarak politik bir malzeme haline getirilmeye, daha da ötesi uluslararası sahaya taşınarak özelikle Türkiye aleyhine bir nitelik kazandırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Başkan Bulutlar, sözlerine şöyle devam etti: “Lozan Antlaşması ile hukukî geçerliliğini yitirmiş olunan Sevr Antlaşmasında kurulması düşünülen ancak gerçekleştirilemeyen “Büyük Ermenistan” hayali bugün farklı yöntemlerle Türk Devletinin önüne her fırsatta çıkarılmaya çalışılmaktadır. Nitekim halen farklı devletlerin parlamentolarından geçirilerek hukukî bir zemin kazandırılmaya çalışılan ve hatta Avrupa Parlamentosu tarafından da Türkiye’ye kabul etmesi için ön koşul gibi sunulan “Ermeni Soykırımı”nın tanınması kararlarının altında da yatan zihniyet ve amaç, yirminci yüzyılın başlarındaki zihniyet ve amaçla aynılık göstermektedir. Amaçlananın, soykırımın tanınması ile sınırla kalmayacağı, asıl hedefin Sözde “soykırım” kararının tanınmasını sağlama ve bundan sonra da toprak talepleri ile hedeflenen “Büyük Ermenistan”ın kurulmasının gerçekleşmesi olduğunun altı çizilmelidir. Anadolu toprakların da katliam yapan Ermeni çeteleri ve uzantısı olan yandaşları önce kendileri aynaya bakmalı. Ermenilerin 24 Nisan’ına gülümseyerek bakan ve tanıyanları kınıyorum”
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?