8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

"Bırak-Kazan 2006" sonuçlandı

Sağlık Bakanlığı'nın, Türk Toraks Derneği, Dünya Sağlık Örgütü ve Finlandiya Halk Sağlığı Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlediği "Bırak-Kazan 2006" kampanyasında, Erzurum'dan Cevdet Bingöl (44), 6 bin YTL'lik ödülü almaya hak kazandı. 

Erzurum Numune Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak çalışan Cevdet Bingöl, yapılan tahlillerle sigara içmediğini kanıtlayarak, kampanyada kura çekilişiyle birinci olan Hakkı Gün ile birinci yedek Şaban Güçlü'nün sigara kullandıkları için kaybettikleri 6 bin YTL'lik ödülü almaya hak kazandı. Bingöl, kampanyanın başlama tarihi olan 1 Mayıs'tan sonra sigara içilen ortamlarda da bulunmadığını ve sigarayı bırakabilmek için spor yaptığını söyledi. Para ödülünden ziyade, kampanyayı birinci olarak tamamlamanın ve sigarayı bırakarak sıhhatli bir yaşama kavuşmanın kendisini ve yakınlarını çok mutlu ettiğini dile getiren Bingöl, "Özellikle ailemin ve arkadaşlarımın verdiği destekle sigara içmemeyi başardım. Sigarayı bırakabilmek için her gün spor yaptım ve spora hala devam ediyorum" dedi. 

13 yaşında başladığı sigarayı yaklaşık 30 yıldır kullandığını ve para ödüllü kampanya sayesinde bırakabildiğini ifade eden Bingöl, "Kampanyaya iddia üzerine 4 arkadaşımla birlikte katıldım. Arkadaşlarımın hepsi yeniden sigara içmeye başlarken, ben yoluma devam ettim. Sigaradan kurtulmak için büyük mücadele verdim ve başarılı oldum. Artık çok rahatım. Sigara aklıma gelmiyor. En önemlisi sağlığıma kavuştum. Kazandığım parayla da eşimle birlikte tatil yapacağız" diye konuştu. Cevdet Bingöl, bugün Erzurum'dan karayoluyla hareket ederek, 31 Mayıs 2006 tarihinde Ankara'da yapılacak ödül törenine katılacak.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 16:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?