4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"Erzurum borsası güçlü"

Erzurum Ticaret Borsası’nda (ETB) 2008 yılında 233 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldığı bildirildi.

Bölgenin en büyüğü olma özelliğini koruyan ETB’nin yönetim kurulu başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, kentin kalkınması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Erzurum Ticaret Borsası 2008 yılı faaliyet raporları açıklandı. Borsa bünyesinde yapılan tüm faaliyetlerin bildirildiği raporda, ETB’nin 2008 yılı itibariyle yıllık 233 milyon liralık işlem hacmi ile bölgenin en güçlü borsası olduğu açıklandı.
ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, açıklanan faaliyet raporlarının Erzurum adına yapılan çalışmaları gösterdiğini belirterek, “Borsa olarak yaptığımız çalışmalar aslında Erzurum adına yapılmış çalışmalardır. Borsa olarak geçtiğimiz yıllarda projelendirdiğimiz ve geliştirdiğimiz projeler Erzurum halkına yarar sağlamaya devam etmektedir. Borsanın yıllık işlem hacmi bakımından da Erzurum'a büyük katkılar sağlamaktadır. Borsa olarak Erzurum'un kalkınması noktasında yapılan çalışmalar geçmişte olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da artarak devam edecektir.”dedi.

ETB’nin Erzurum’un kalkınmasına önemli oranda verdiği desteğin yanı sıra yaptığı çalışmalarla kentin öz malına da sahip çıktığını kaydeden Hınıslıoğlu, buna örnek olarak civil peynire patent alınmasını gösterdi.
Başkan Hınıslıoğlu, 62 bin 500 Euro'luk bir hibe projesi olan ‘Civil peynir’in vakum ambalajı ve soğuk hava depolarının da yapım inşaatının Mayıs ayında başlayacağını ve Ağustos ayına yetiştirileceğini bildirdi.
2006 yılında uygulanmasına başlanan tiritkale bitki projesinin bölge çiftçisi için yeni bir gelir kapısı olduğunu ifade eden Hınıslıoğlu, ETB’nin gelir getirici, kalkınmayı destekleyici çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Erzurum Ticaret Borsası tarafından projesi geliştirilen ve AB Standartlarında Modern Hayvan Pazarı projesinin de hazırlanarak Avrupa Birliği (AB) ve Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) gönderildiğini kaydeden Hınıslıoğlu, bu kurumlardan olumlu cevap beklediklerini söyledi.

Kurum olarak eğitime de destek verdiklerini açıklayan Hınıslıoğlu, kardeş okul olarak belirledikleri Aziziye ve Halitpaşa İlköğretim Okullarına gerekli desteklerin sağlandığını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?