4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"Gecikme zammı yok"

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren ve Borsaya aidat borcu olan esnafın, kanunun yürürlüğe girdiği ve müteakip altı aylık zaman dilimi içerisinde Borsa’ya başvurarak geçmiş dönem aidatlarının tamamını ödeyenlerden gecikme zammı veya faizi adı altında herhangi bir para alınmayacağını söyledi.

Başkan Hınıslıoğlu, “Bu ekonomik krizde üyelerimizin ekonomik anlamda daha fazla sıkıntı çekmemesi için böyle bir kanunun hazırlandığını belirterek , küresel krizin olumsuz etkilerinin en az seviyeye indirilmesi için yapılan çalışmanın tüm esnaf ve tüccarı bir nebze de olsa rahatlatacağını belirtti.

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) plan ve bütçe komisyonunda görüşülerek karara bağlanan 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanununu 16’ıncı maddesi hükmü gereğince, üyelerin oda ve borsalara, oda ve borsaların da birliğe ödenmiş aidat borçlarına ait gecikme zamlarının tamamı ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde üyelerin oda ve borsalara, oda ve borsalarında Birliğe olan aidat borçlarının tamamının ödenmesi halinde, bu borçlara ait gecikme zamlarının silindiğini bildirdi.

Hınıslıoğlu, Borsa’ya kayıtlı üyelerden altı aylık zaman dilimi içerisinde başvurarak geçmiş dönem aidatlarının tamamını ödeyenlerden gecikme zammı ve faizi adı altında herhangi bir paranın tahsil edilmeyeceğini söyledi.
Borsa Başkanı Hınıslıoğlu, Borsa olarak üyelerimizin içerisinde bulundukları ekonomik krizin olumsuz etkilerinin giderilmesi ve bu ekonomik dar boğazdan en kısa zamanda çıkarabilmek gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek “Öncelikli olarak üyelerimizden alınması gereken faiz ve gecikme zamları çıkan kanun gereğince üyelerimizden tahsil edilmeyecektir. Ama üyelerimizin Maliyeyle, vergi daireleriyle, Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalarla çok ciddi ekonomik sıkıntıları var. Biz bu sıkıntıların giderileceğine inanıyoruz. Eğer bu sıkıntılar aşılacaksa herkesimin ortak ve özel gayreti gereklidir. Özellikle kamu kurumlarının zor durumdaki esnafa daha olumlu yaklaşması protesto ve icra işlemlerinden uzak durmaları gerekmektedir. Gelinen bu noktada daha olumlu gelişmeler olmadığı sürece işsizlik oranının artması da kaçınılmaz olacaktır”.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 14:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?