8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

"İlk Adım Projesi" eğitim toplantısı

Uçan Süpürge kadın kuruluşu tarafından ülke genelinde sürdürülen "İlk Adım Projesi" eğitim toplantısı Erzurum'da başladı. 

Erzurum Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen ve 2 gün sürecek olan eğitim toplantısında kamu kurum ve kuruluşları ile kadın kuruluşları arasındaki diyalogun kurulması ve güçlendirilmesi amaçlanıyor. Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve yerel medya çalışanlarının da katıldığı eğitim programında, kadınlarla ilgili sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlanması ve uygulaması ele alınıyor. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Köker, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İpek Gürkaynak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Akın Atauz tarafından verilen eğitim çalışması, yarın sona erecek. 

Eğitim semineri kapsamında, kadın örgütlerine yönelik lobicilik eğitimi verildiğini hatırlatan Uçan Süpürge yetkilileri, bu kursta katılımcılara kamuyla diyalog kurma yöntemleri konusunda bilgiler verildiğini belirtti. Eğitim çalışması sonunda her ilde olduğu gibi Erzurum'da da bir izleme komitesinin kurulacağı ifade edildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?