4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"IMF ile anlaşmayı destekliyoruz"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, hükümetin IMF ile anlaşmasının piyasalara rahatlama getireceğini söyledi.

Türkiye'nin sıcak paraya ihtiyacı olduğunu ve hükümetin IMF ile anlaşmasını doğru bulduklarını dile getiren ETSO Başkanı Yücelik, "IMF ile anlaşma sözü bile piyasalara olumlu yansıyor. Şu an ülkenin ciddi anlamda sıcak paraya ihtiyacı var. Bu anlaşmanın yaşanan finans sorununu önemli ölçüde rahatlatacağına inanıyoruz. Bu anlamda hükümetin IMF ile anlaşmasını doğru buluyor ve destekliyoruz" dedi.

Hükümetin ekonomik krize yönelik aldığı tedbir paketlerinin ciddi anlamda katkı sağladığını dile getiren Yücelik, "Otomotiv ve beyaz eşya sektöründe yapılan ÖTV ve KDV indirimleri piyasaları önemli ölçüde hareketlendirdi. Otomotiv sektöründe yapılan satışların yüzde 80'inin nakit olarak gerçekleşmesi güven ve istikrar ortamının sağlanması halinde piyasaların çok daha rahat toparlanabileceğinin bir göstergesi. Hükümetin finans anlamında sıkıntı yaşayan tüccar ve sanayicinin bankalarla olan problemini
gidermesi için düzenlemeler yapmasını bekliyoruz. Ekonomik kriz karşısında zor günler yaşayan tüccar ve işadamına bankacılık nezdinde ciddi desteklerin sağlanması gerekiyor" diye konuştu.

Yücelik, kriz karşısında zor günler geçiren tüccar ve sanayicilerin Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlamında da desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, işsizler ordusuna yeni işsizler eklememek, mevcut çalışır işletmelerin devamını sağlamak için bu tür desteklerin mutlaka sağlanması gerektiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 14:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?