4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"Krizler şehri olmaktan çıktık"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un uzun yıllar dalgalı, çalkantılı bir geçmişten sonra krizler şehri olmaktan çıktığını söyledi.

Küçükler, “Biz bu serici istikrar adına güçlendirip Erzurum’un Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e kalkınması ve şehrimizin yeniden inşası için bir mücadelenin içerisine giriyoruz. Geçmişe sahip çıkıp, geleceği planlıyoruz” dedi.

İLK GÜNKÜ HEYECAN VE İNANÇLA , GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Belirsizlik ve güvensizlik ortamını geride bırakmış olan Erzurum’da halka hizmetin gereklerini yerine getirdiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bütün engelleme ve karalama çabalarına rağmen ‘Güneş balçıkla sıvanmaz, hizmet kervanı durmaz’ diyoruz. Yolun başında vaat ettiğimiz yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadelede kararlılığımızı koruyoruz. AK Partili belediye olarak hiçbir zaman ihtilafların, tefrikaların, kamplaşmaların, kutuplaşmaların içinde yer almadık, almayacağız. AK Partili Belediye olarak ilk günkü heyecan ve inançla her alanda hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyoruz. Bacası tütmeyen, ekmeği aşı olmayan hanelere yoksulluğu istismar etmeden ve insanımızı incitmeden, Anayasa’nın “sosyal devlet” ilkesinin gereği olan yardımların muhalefetin engelleme gayretine rağmen ihtiyaç sahiplerinin adreslerine ulaştırıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olup gücümüzü milletten alarak halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla çalışıyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK HALKIMIZA HİZMETİN DERDİ İÇERİSİNDE OLDUK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak 32 milyon TL harcamayla Türkiye’nin ilk katı atık depolama ve tıbbi atık sterilizasyon tesisini kurduklarını anlatan Başkan Küçükler, “44 milyon TL harcayarak içme suyu isale hattı, arıtma tesisi, ana besleme hatları projesi ile 90 yıllık su sorununu çözdük. 5 adet köprülü kavşakla trafikte ulaşımı rahatlattık. Çok katlı otoparklarla park sorununu çözdük. Cadde ve sokaklarımızı modifiye asfaltla biz tanıştırdık. İtfaiye filosu kurup şehrimizin yangınlara karşı güvenliğini artırdık. Çünkü biz belediye olarak halkımıza hizmetin derdi içerisinde olduk. Biz Erzurum’da gelişimin, değişimin, ilerlemenin lokomotif gücü olduk” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler, büyük Erzurum için 29 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde yeniden aday olduğunu ifade ederek, Erzurum’u ideal belediyecilik anlayışı ile gelecek nesillere yaşanabilir, refah düzeyi yüksek bir şehir olarak bırakmak gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 10:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?