4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

"Yönetici risk almalı"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik konusunda görüşlerini açıklarken, Başkanın risk alması gerektiğini ifade etti.

Küçükler, “Cesareti olmayan yönetici, başarılı olamaz” dedi.

Belediyecilik hizmetlerinde karşılaşılan zorluklar ve bunların aşılmasında izlenen yolları hakkında bilgi veren Başkan Küçükler, belediyeciğin ulvi bir görev olduğu vurguladı ve “Bir beldenin kentleşme, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyorsunuz. İnsanlara doğumundan ölümüne kadar verilmesi gereken hizmetleri sunuyorsunuz. Bunun manevi havası insana yetiyor” diye konuştu.

Başkan ayrıca belediyecilikte en önemli sorunlardan birinin çarpık kentleşme olduğunu, Türkiye geneline bakıldığında çarpık kentleşmeye sahip şehirlerin, felaketlere daha fazla maruz kaldığı söyledi.
Başkan Küçükler daha sonra şunları söyledi; “Her şeyin hızla değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Ekonomide, teknolojide, siyasette ve sosyal hayatta büyük dönüşümler yaşanıyor. Mesafelerin kısaldığı, büyük bir dönüşüm! Küreselleşme çağında yerel yönetimler büyük önem kazanmaya başladı. Çünkü küreselleşmeyle birlikte, yerel yönetim anlayışı da değişti! Yerel yönetim artık, sadece alt yapı ve fen işleriyle sınırlı klasik belediyecilik anlayışının çok ötesine geçti! Artık insan odaklı hizmet, yaşam kalitesini yükseltme yolunda gayret dönemi başladı. Yerel yönetici olarak kentimizin insanlarına daha insanca ve daha çağdaş standartları sunmak bizim olmazsa olmaz görevimiz.”

PARA POLİTİKASI ÇOK İYİ OLMALI

“Para politikamız çok iyi olmalı. Hırslı ve azimli olan her insanın en önemli şahsi meselesi, para kazanma ve parayı kullanmanın yolunu bulmaktadır. Yöneticilerin yaptığı işlemin tamamı hukuka dayalı olmalıdır. Yönetici adil ve tarafsız davranmalı ve haklıya hakkını vermeli, haksız olup da hak arayana da haddini bildirmelidir. Fenalıkların ilki ve en büyüğü, haksızlıkların cezasız kalmasıdır. Adaletin olduğu yerde, öfkenin ve isyanın yeri yoktur.”
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?