6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

10 bin Dadaş yaylada buluşacak

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nca (ESAV) düzenlenen Erzurum Yayla Şenliği, 3 Temmuz’da Aluç Dağı Çamlıdere Yaylası’nda yapılacak. Halk ozanları ve Türk Halk Müziği sanatçılarının katılacağı şenlikte, bar ve cirit gösterileri de yer alacak.

Şenliğe katılmak isteyenlerin, Erzurum dernekleriyle irtibata geçerek bilgi alabileceklerini belirten ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, şenlikte meşhur Erzurum cağ kebabının da sembolik ücret karşılığında davetlilere ikram edileceğini kaydetti.

3 Temmuz Pazar günü yapılacak şenlik için aynı gün sabah 08.00’de Ankara’nın çeşitli semtlerinden otobüsler kaldırılacağını ifade eden Aksungur, "Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz yayla şenliği, Ankara’da yaşayan Erzurumlu hemşehrilerimizi bir araya getiriyoruz. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bu büyük organizasyonda, hemşehrilerimiz tanışıp memleket hasreti gideriyor" diye konuştu.

ESAV’ın her gün biraz daha büyüyerek geliştiğini ifade eden Aksungur, Kızılay, Etimesgut, Keçiören, Sincan, Çubuk ve Altındağ’da temsilcilikler açtıklarını kaydetti.

Ankara’da bulunan tüm Erzurum derneklerini tek çatı altında toplayarak "Başkanlar Konseyi" oluşturduklarını hatırlatan Aksungur, sosyal ve kültürel etkinliklerinin artarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 12:04:57
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 20:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?