6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

10 YTL’lik duaya inceleme

Kanseri duayla iyileştirdiğini ileri sürerek Erzurum Halk Eğitim Merkezi’ndeki salona iki seansta aldığı 1300 kişiye 10’ar YTL karşılığı ’dua seansı’ yaptıran Tuncer Çiftçi hakkında Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlattı.

Ülke genelinde büyük yankı uyandıran ’dua seansı’ ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden çekilen görüntüleri istedi.

Cumhuriyet Savcılığı, görüntüleri izledikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. Erzurum’daki yerel yayın yapan Yıldız FM’in davetlisi olarak önceki gün kente gelen Kocaeli’de yerel yayın yapan Gonca FM’in sahibi Tuncer Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi’nde toplantı düzenlemişti. Kanser başta olmak üzere tedavisi olmayan bazı hastalıkları dua ile tedavi ettiğini öne süren Tuncer Çiftçi’den ’dua almak’ isteyenler bunun için giriş kapısında 10 YTL ödeyerek bilet almıştı.

500 kişilik salona yaklaşık 1500 kişi girmek isteyince izdiham yaşanmış, bedensel engelli çocuklarını da getirenler zor durumda kalmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 09:44:08
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 09:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?