7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

120 köy yolu ulaşıma kapalı

DOĞU'DA BEYAZ ESARET

Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışı ile birlikte çevre yollarda etkili olan tipi ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. 120 köy yolunun ulaşıma kapandığı Erzurum'da il Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken, Karayolları ekipleri çevre yolunda karla mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkileri kar yağışının hafta içerisinde de etkisini aralıklarla devam ettireceğini belirttiler.

Kar yağışı ile birlikte Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı ve Ardahan'da yaklaşık 400 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Erzurum-Bingöl karayolunda etkili olan tipi ulaşımın aksamasına neden olurken, Karayolları ekipleri Erzurum-Çat yolunda tipi nedeniyle kapanan yolu ulaşıma çık tutmak için 24 saat aralıksız görev yapıyor.

Kar yağışına sevinen çocuklar ise kardan adam yaparak karı eğlenceye dönüştürdüler. Kar yağışına en fazla sevinen diğer bir kesim ise yarı yıl tatili için Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen kayak severler oldu. Gün boyu kayak yapan tatilciler tatilin ve kayağın keyfini doyasıya yaşadılar.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 80 santimetreyi aştığı belirtilirken, il merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

DOĞU'DA BEYAZ ESARET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 11:39:03
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 23:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?