4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

14 okula 'Beyaz Bayrak' ödülü

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "beyaz bayrak" projesine katılan, Erzurum il merkezindeki ve ilçelerdeki okullardan ödül almaya hak kazanan 14 okul yöneticisi düzenlenen törenlerle ödüllerini aldı.


Erzurum Anadolu Lisesi kültür konferans salonunda düzenlenen törende, 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde beyaz bayrak müracaatında bulunan 134 okuldan beyaz bayrak almaya hak kazanan 14 okul yöneticisine bayrakları verildi.

Törene, Vali Yardımcıları Mehmet Gök ve Nazife Aktaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Karabıyık, Sağlık Müdür Vekili Mahmut Avcı ile okul yöneticileri katıldı.
Erzurum’da yapılan değerlendirme sonunda Dedeman Turizm Meslek Lisesi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi, Toplu Konut İlköğretim Okulu, Özel Aziziye Lisesi, Özel Aziziye İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi, Kültür Kurumu İlköğretim Okulu, Aşkala İnkılap İlköğretim Okulu, Oltu Yusuf Ziyabey Lisesi, Oltu İMKB YİBO, Şenkaya Yedi Nisan İlköğretim Okulu ve Tekman Atatürk ilköğretim okulu beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar oldular.


Tören sonunda beyaz bayrak alan okul yöneticilerine Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Karabıyık ve Sağlık Müdür Vekili Mahmut Avcı tarafından ödülleri verildi.

Beyaz Bayrak Projesi ile okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amaçlanıyor. Avrupa da ki uygulamaların örnek alındığı Beyaz Bayrak projesi iye yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirerek toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?