4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

14 yıldır komşuya bile çıkamadım!

Engelli çocuğu için 14 yıldır komşusuna bile gidemeyen ev hanımı Asiye Başoğlu, “Engelli çocuğum olduğu için ne zaman dışarıya çıksam insanlar beni yadırgıyor, onun için komşuma bile gidemiyorum” dedi.


“İnsanlar nasıl oluyor da bir parçası olan çocuklarını esirgeme kurumlarına verebiliyorlar anlamıyorum” diye konuşan Başoğlu, “Bu gün anneler günü, herkes kendine göre kutlamalar yapıyor, oysa bu gün benim için sıradan bir gün. Benim için çocuklarım, ailem önemli. Anneler günü benim için çok bir şey ifade etmiyor” dedi.


Engelli çocuğunu dışarıya çıkardığı çoğu zaman eve mutsuz döndüğünü ve çevredekilerin bakışlarının kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Başoğlu, “3 çocuk annesiyim. 14 yaşındaki oğlum Sefa için elimden geleni yapıyorum. 5. katta asansörü olmayan bir evde oturuyorum. Çocuğuma bakmakta bazen zorlanıyorum ama o benim bir parçam, onun için kendimi eve kapatıyorum” ifadesinde bulundu.


10 günlük iken sara geçiren ve ondan sonra elleri ayakları tutmayan, tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 14 yaşındaki Sefa için mücadele eden Asiye Başoğlu, şunları söyledi: “Çocuğumun elleri ayakları tutmuyor. Kendini çok kasıyor, tekerlekli sandalyede bile duramıyor ve düşmesin diye sandalyeye bağlıyoruz. Eline bir şey veremiyorum, ne yapacağı hiç belli olmuyor, etrafa fırlatıyor. Yemek yedirmekte çok zorlanıyorum, kendini çok kasıyor ve babasıyla yemeğini zor yediyoruz. Diğer iki çocuğumu da okutmak için elimden geleni yapıyorum.”


“ÇOCUĞUMA HİÇ OYUNCAK VEREMİYORUM”
Engelli çocuğu için seferber olan örnek anne Başoğlu, “Çocuğuma hiç oyuncak veremedim. Eline ne alsa etrafa fırlatıyor ve bir şeyler kırıyor. Televizyonun kumandasını eline geçirdiği an mutlaka bir yere fırlatıyor ve zarar veriyor. Ben de diğer anneler gibi çocuğuma oyuncaklar alıp, parklara götürmek isterdim fakat benim kaderim buymuş. Benim için önemli olan çocuklarımdır” dedi.
Asiye Başoğlu’nun eşi Mehmet Başoğlu ise “Eşimle gurur duyuyorum, anneler gününde bile engelli çocuğumuz Sefa için uğraşıyor, onun bakımı için komşulara bile gidemiyor. Bu arada herkesin anneler günün kutluyorum” dedi

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?