4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

150 bin fidan toprakla buluştu

BÜYÜKŞEHİR 150 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 150 bin adet fidan dikimi yaptığı 2009 yaz sezonuna nokta koydu.

Şehrin muhtelif noktalarında park ve bahçelerde bulunan yaklaşık 10 bin ağaç, çalı, gül ve süt bitkisinde budama işlemi yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fidanları poşetleyerek koruma altına aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2009 yılı yaz sezonu boyunca yürütülen ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Erzurum’da sezon boyunca yaklaşık 150 bin adet ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Küçükler, yeşillendirme çalışması yapılan alan miktarının da, 50 bin metrekareyi bulduğunu kaydetti.

Ağaç, çalı ve bitkiler için 3 ton organik gübre kullanıldığını anlatan Başkan Küçükler, 10 bine yakın ağaç, çalı ve süs bitkisinin budanarak, poşetlenmesi suretiyle koruma altına alındığını dile getirdi. Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarına verdikleri önemin, her şeyin üstünde olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Hassasiyetimiz sadece yeni yeşil alanlar oluşturma konusunda değil, mevcut alanların korunması sürecinde de yüksek tutulmuştur. Tüm park ve bahçelerimiz, günlük olarak sulama işlemlerine tabi tutulmakla birlikte, ferforje demirlerle koruma altına alınmıştır.” diye konuştu.

ERZURUM NEFES ALACAK

Erzurum’un iklim şartları da göz önünde bulundurularak, kışa dayanıklı türdeki bitkilerin Erzurum’daki park ve bahçelere dikildiğini anlatan Küçükler, Erzurum Hava Limanı yoluna dikkati çekerek, bu bölgede çabuk büyüyen ve kış şartlarına dayanıklı mavi ladin ağaçları diktiklerini hatırlattı.

Başkan Küçükler, Erzurum’un çevre düzenlemesi ve yeşil alan bakımından estetik bir görünüm kazanması için büyük mücadeleler verdiklerini ifade ederek, “Yazın diktiğimiz fidanları ve süs bitkilerini, kışa hazırlıyoruz. Her bir fidanı ve süs bitkisini, üzerlerini poşetlerle kapatarak, olumsuz kış şartlarına karşı koruma altına aldık. Çevre düzenlemesi ve yeşil alan oluşturma çalışmalarımız, sezon sonu olması itibariyle sona erdi. Önümüzdeki yıl toprağın canlanmasıyla birlikte çalışmalara kalınan yerden devam edilecek ve nefes alan bir Erzurum oluşturma amacı doğrultusunda ağaçlandırma faaliyetlerimiz sürdürülecektir.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 150 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 10:35:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 11:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?