4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

150 kişilik işe 714 müracat

Erzurum'da 150 kişinin alınacağı işe 714 kişi müracaat etti. İşe alınacaklar, kura çekimi ile belirlendi.


Erzurum'un 3 yeni ilçesi Palandöken, Yakutiye ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, okullarda geçici hizmetli olarak çalıştırılmak üzere toplam 150 kişinin işe alınacağı duyuruldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, temizlik işlerinde çalışacak kişi sayısını İş ve İşçi Bulma Kurumu'na bildirdi. Gerek İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun çabaları gerekse kulaktan kulağa yayılan haberler üzerine, 150 kişinin alınacağı işe 714 kişi müracaat etti.


Palandöken ilçesi, ilçedeki okullarda çalıştırılmak üzere 60 hizmetliye ihtiyacı olduğunu bildirdi, 279 kişi müracaat etti. Yakutiye ilçesi 60 kişi çalıştırılacağını duyurdu, 300 kişi müracaat etti. Aziziye ilçesi ise 30 hizmetli çalıştıracağını duyurdu 135 müracaat oldu. Toplamda 150 geçici hizmetli kadrosu için 714 kişi başvuru yaptı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde Erzurum 1'inci Noter Serpil Demir tarafından çekilen kura ile, aylık 600 TL'ye 4 ay hizmetli olarak çalışacak kişiler belirlendi.


Halk Eğitim Merkezi salonunu dolduran, aralarında kadınların da bulunduğu işsiz vatandaşlar, kurada isimlerinin çıkması için dua etti. İsmi kurada çıkanların birçoğu, SSK'lı olarak çalışacağı işin süresinin 4 ay olması sebebiyle buruk sevinç yaşadı. Kurada ismi çıkmayanlar ise hayal kırıklığına uğradı.


Erzurum Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, İş Bulma Kurumu Erzurum Şube Müdürü Ahmet Ötügen ile ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı kura çekim töreni, kısa süreli gerginliklere de sahne oldu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?