8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

1500 kilometreden gelen anlamlı yardım

İstanbul'un Beşiktaş Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan gönüllü yardım ekibi, Erzurum'un Oltu İlçesi Güzelsu Köyü İlköğretim Okulu'na kırtasiye yardımı yaptı. 

Beşiktaş Sivil Savunma Müdürü Ertuğrul Atasoy, Arama Kurtarma Ekip Şefi Babür Hayırlıoğlu, Beşiktaş Belediyesi Zabıta Komiseri Yüksel Uslu ve polis memuru Eyüp Şimşek, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'ı makamında ziyaret ederek yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan da hazır bulundu. Amaçlarının ihtiyaç sahibi bir köy okuluna yardım yaparak eğitim alanında örnek bir çalışmaya imza atmak olduğunu belirten Beşiktaş Sivil Savunma Müdürü Ertuğrul Atasoy, Güzelsu İlköğretim Okulu'nu yardım için aradıkları en uygun köy okulu olarak belirlediklerini söyledi. Yardım kampanyası çerçevesinde gittikleri firmalardan yoğun ilgi gördüklerinin altını çizen Atasoy, "Kampanyamız boyunca ilgilerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Eğitim alanında devletimize ve vatandaşlarımıza bu tür etkinliklerle destek vermek gerekiyor. Belki Anadolu'nun daha birçok yöresinde giyecek okul elbisesi, ayakkabısı, kullanabileceği kırtasiye malzemesi olmadığı için zorluklar içerisinde okula giden öğrenciler var. Bu bilinçle hareket etmeli, karınca kararınca bir şeyler yapmalıyız. Sağduyu sahibi herkesi bu tür kampanyalar düzenleyerek, yarınlarımız olan çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. 

Kaymakam Yaran ise, "İmkanlarımız ölçüsünde yaptığımız eğitim yardımlarına ek olarak bu kadar hassas ve duyarlı, yardımsever arkadaşları yanımızda görmek bizleri çok memnun ediyor. Eğitime yapılan yatırım kesinlikle bir gün geri döner. Bu bilinçle hareket etmek gerek. Bizleri ve özellikle de çocuklarımızı mutlu ettiler, sağ olsunlar" diye konuştu. 

Köy muhtarı Metin Önal, yardım ekibine işlemeli birer Oltu taşından tespih hediye etti. Kaymakam Yaran ve beraberindekiler, daha sonra Güzelsu Köyü Muhtarı Metin Önal ve Okul Müdürü Nuri Alkan'ın ev sahipliğinde köyde incelemelerde bulunarak, köy ve okulun sorunları hakkında bilgiler aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?