4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

186 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzurum’da 186 köyün yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak İl Kriz Merkezi’nden alınan bilgilere göre 10 Şubat Salı günü yaşanan kar yağışının ardından Erzurum ve ilçelerinde 186 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kriz Merkezinden derlenen bilgilere göre ilçelerde yolu kapanan köy yolu sayısının dağılımı şöyle: Yakutiye: 4, Aziziye: 20, Aşkale: 10, Çat: 12, Hınıs: 5, Horasan: 5, İspir: 4, Karayazı: 50, Köprüköy: 10, Narman: 2, Olur: 4, Pasinler: 15, Pazaryolu: 4, Şenkaya: 3, Tekman: 38.

KRİZ MERKEZİ 127 HASTAYI KURTARDI

Bu arada son yılların en rahat kış sezonunu yaşayan kriz merkezi 2008-2009 kış sezonunda köylerde rahatsızlanan 127 vatandaşı snowtruck başta olmak üzere hava ambulans ve yol açmak suretiyle 127 vatandaşı sağlık merkezlerine ulaştırdı. Kriz merkezinden alınan bilgilere göre kurtarılan hastaların büyük bölümü doğum yapacak olan kadınlar. Kriz merkezi görevlileri, 44 doğum yapacak kadını sağlık merkezlerine taşırken, köy ve mezralarda hastalanan 25 çocuk ta hastanelere yetiştirildi. Kriz merkezi görevlileri, kalp krizi, beyin kanaması, yüksek ateş, diyaliz gibi çeşitli hastalıkları bulunan 58 vatandaşın da imdadına koştu.
Erzurum’da çalışmalarını büyük bir başarıyla sürdüren kriz merkezi ayrıca kar yağışının etkili olduğu günlerde ise Çat-Çirişli-Karlıova, Çevre yolu, Ovacık-İspir, Kop Dağı bölgelerinde mahsur kalan 79 araçtan 332 kişi kurtarmayı başardı.

HAVA ISINIYOR

Bu arada Erzurum son yılların en sıcak kışını yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Ocak ayında sıfırın altında 30’ları geçen hava sıcaklığı bu kış mevsiminde yerine adeta bahar sıcaklığına bıraktı. Erzurum Valiliğine ait internet sitesinde yeralan hava durumu bilgilerine göre Erzurum’da hafta sonuna kadar hava sıcaklıkları yükselecek. Perşembe günü sıfırın altında 7 olarak gerçekleşmesi beklenen en düşük hava sıcaklığının, Cuma günü 1 derece oması tahmin ediliyor. Cumartesi ve Pazar günü de en düşük hava sıcaklığı 1derece olarak tahmin edilirken en yüksek sıcaklığın ise 7 derece olması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?