4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

19 Mayıs coşkusu

Erzurum’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, coşkulu törenlerle kutlardı.

22 derece sıcak altında yapılan kutlamalarda öğrencilerin gösterileri büyük ilgi görürken, finalde açılan dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Havuzbaşında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene Vali Sami Bulut, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından törenler Cemal Gürsel Stadyumunda devam etti. Vali Sami Bulut, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in gençlerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, gençlerin bayramlarını coşkuyla kutladıklarını söyledi.
Törene katılan okulların öğrencilerin resmi geçidiyle devam eden törenlerde genç kızların davul şovu ilgi gördü. Türkiye’nin çeşitli yörelerden halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptıkları stadyumda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının yaptığı hareketler vatandaşlar tarafından alkışlandı.


DEV BAYRAK VE ATATÜRK POSTERİ
Törenlerin final bölümünde Erzurumlu tekstilci Necdet Nardemir tarafından 6 ayda hazırlanan dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri açıldı. 14 parçadan oluşan bin 200’er metrekarelik bayrak ve posteri 200’er öğrenci taşıdı. Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Törenler sonunda Vali Sami Bulut, görev alan idareci ve öğretmenleri kutladı.


BİR ÖĞRENCİ BAYILDI
Cemal Gürsel Stadyumunda büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda sıcak hava etkili oldu. 22 derece sıcak altında yapılan törende bayrak tutan bir öğrenci bayılarak yere yığıldı. Görevli öğretmenler tarafından stadyumdan çıkarılan öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti. Önceki yıllara göre oldukça sıcak bir havada geçen kutlamaları vatandaşlar da şemsiyelerle izlemeye çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağrı çolak IP: 78.167.174.xxx Tarih : 30.05.2009 19:38:23

slmm ben çağrı çolak erzurum ticaret anadolu meslek lisesi 1/b öğrencisiyim bizim en kutsal olan bayrağı bizler taşıdık ama birr video bile göremedikk neden ? VİDEO GEÇ RESİM BİLE YOK ABİİ NE BİÇİM İŞ ANLAMIŞ DEİLİM:(