9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

19 yıl içerisinde toplam 35 kişi kayboldu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 19 yıl içerisinde toplam 35 kişi farklı nedenlerle kayboldu. 

Erzurum nüfusuna kayıtlı ve 1987-2006 yılları arasında farklı sebeplerden dolayı şimdiye kadar 35 şahıs, ya evden ayrılıp bir daha geri dönmemiş ya da hiç bir haber vermeden kayıplara karışmış. Erzurum Emniyet Müdürlüğü, kaybolan 35 kişinin hangi sebeplerden niçin kaybolduğunu ve görenlerin hangi birime başvuruda bulunmasını kolaylaştırmak için kaybolan kişilerin genel bilgilerini internet aracılığıyla vatandaşa duyuruyor. Kayıp şahısların 27'sini erkekler oluştururken, 8'i ise bayanlardan oluşuyor. İçlerinde bir de İran vatandaşının bulunduğu kayıplar sitesinde kaybolanların çoğunluğu evden ayrılıp bir daha geri dönmeyenler oluşturuyor. İnternet sitesinde kayıp şahısların hikayelerine de yer veriliyor. Cengiz Öktem isimli vatandaş 1994 yılında, "Azerbaycan'dan fasulye almaya gidiyorum" diye evden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. 

Öte yandan, kaybolan toplam 35 kişiden 2'si yurttan ayrılmak suretiyle, 1'i Iğdır Dilucu Kara Hudut sınır kapısından yurt dışına çıkış yaptıktan sonra, 1'i üniversitede okurken, 2 kişinin ise akli dengesinin yerinde olmadığı için evden ayrılarak kaybolduğu belirtilen sitede, bu şahıslardan şimdiye kadar bir daha haber alınamadığı kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 12:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?