6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

2 bin kurban kesilecek

 Diyanet Vakfı Genel Merkezi ve Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Erzurum’da 2 bin kurban kesilecek. 

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Diyanet Vakfı tarafından alınan kurban bağışlardan Et Balık Kurumu aracılığıyla kurbanlık alınarak bayramın ilk üç gününde Türkiye’nin muhtelif illerinde kesileceğini söyledi. 

Geçtiğimiz yıl bin 800 büyükbaş hayvanın kurban olarak kesildiği Erzurum’da bu yıl 2 bin kurban kesiminin yapılması planlanıyor. 

Mütfü Arslan, kurbanlıkların 280 kilogramdan az olmayacağını belirterek, kurbanlık alımlarının Et Balık Kurumu’nca yapılacağını kendilerinin de din görevlisi olarak bayram süresince kesimlere eşlik edeceğini kaydetti. 

Kesilen kurban etlerinin bölgedeki fakir ailelere ve kurslara dağıtılacağını söyleyen Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, dağıtımların titizlikle yapılması için gerekli hazırlıkların devam ettiğini söyledi. 

HİZMET BİNASI PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan yeni müftülük binası için daha önce SSK doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan arsanın tahsis edildiğini bildiren Mütfü Yakup Arslan, hizmet binası için proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Arslan, yeni hizmet binası ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, önümüzdeki yaz döneminde binanın yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?