4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2 bin metrede sahur

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'na tırmanış düzenlendi. Tırmanış öncesi 2 bin metre de kamp kuran dağcılar kamp ateşi başında sahur yemeğini hep birlikte yediler.


Zafer Tırmanışı öncesinde Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi'nde iki bin metre yükseklikte akşam kamp kuran Erzincanlı dağcılar burada geceyi çadırlarında geçirdiler. Ramazan ayı nedeniyle sahur vaktinde yemeklerini hep birlikte yiyen dağcılar daha sonra 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı zirvesi için yola koyuldular.
Güneş doğmadan başlayan yolculuk sırasında zaman zaman dik yamaçlara tırmanan dağcılar, bir yandan parkurun zorlu oluşu ve bir yandan da Ramazan ayı dolayısıyla sıkıntılı anlar yaşadılar.


Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal, EDKİK olarak her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tırmanış programı düzenlediklerini, bu yıl farklı olarak sahur yemeğini yedikten sona tırmanışa başladıklarını ifade etti. Dağcıların oruç tutması nedeniyle zirve yolunda biraz sıkıntı da çekeceklerini belirten Ünal, "Dedelerimizin bu vatan için günlerce aç kaldığını düşündükçe bizim için problem olmayacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?