8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

2 kişi tutuklandı

At arabası ile hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine olay yerine giden polis, hırsızları bulamadı, ancak ormanlık alanda tecavüz edilmek istenen üniversite öğrencisi H.U.'yu (21) saldırganların elinden kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, 155 Polis İmdat'a, Yıldızkent Semti'ndeki bir inşaatta at arabası ile hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar geldi. Polis olay yerine giderek hırsızları aramaya başladı, ancak hırsızları bulamadı. Bu sırada olay yerine yakın bir bölgede kendilerini gören otomobilin hızla uzaklaşması polisleri şüphelendirdi. Otomobilde bulunan şahısların yakalanması için peşlerine düşen polis, Çat Yolu mevkiinde aracın izini kaybetti. Telsiz anonslarıyla yapılan muhabere sonucu kaçan aracın plakası tüm ekiplere bildirildi. Kent merkezinin dört bir tarafında aranan otomobil, Erzurum-Bingöl karayolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Boru Fabrikası'nın arkasında bulundu. Bu civardaki ormanlık alanda araştırma yapan polisler, bir bayanın imdat çığlıklarını duydu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi H.U.'ya tecavüz edilmeye çalışıldığını gördü. Silahlarını çeken polisler bayan öğrenciye tecavüz etmek isteyen Ercan K., (22) ve amca oğlu Erkan K.'yi (21) suçüstü yakaladı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ağır Suçlar Büro Amirliği'ne götürülen sanıkların burada alınan ifadelerinde üniversite öğrencisi H.U., şahıslardan Ercan K.'nin kendisine tecavüze yeltendiğini iddia ederek, "Tatil için gittiğim memleketim Hatay'dan dün geldim. Terminalde karşılaştığım ve yaklaşık bir yıl çıktığım Ercan K. ile karşılaştım. Bir süre sohbet ettikten sonra ben eşyalarımı bırakmak üzere eve geldim. Arkadaşlarımla caddede gezerken Ercan, beni cepten arada ve Erzincankapı Semti'nde buluştuk. Yenişehir Semti'ne giderken yanımdaki arkadaşlarımı otomobilden indirdi.

Yanımızda amcasının oğlu Erkan K. vardı. Otomobili kuytu bir yere park etti ve bana neden böyle davrandığımı söyleyerek hakaret etti. Bu sırada polislerin geldiğini görünce kaçtık. Daha sonra otomobili başka bir yere götürdü. Amcasının oğlu Erkan arabadan inerek bizi yalnız bıraktı. Ercan burada beni darp etti. Sonra da, 'Sen benim olacaksın başkasına yar etmem' diyerek tecavüz etmeye kalkıştı. Yine polisler geldi ve beni kurtardı. Kendisinden davacıyım" dedi.

Polis tarafında ifadeleri alınan Ercan K. ve Erkan K. suçlamaları kabul etmedi. H.U. ile bir yıldır arkadaşlık yaptığını ifade eden Ercan K., "Kendisini seviyorum. Bunu o da biliyor. Otomobilde küçük bir tartışma yaşadık. Kendisine tecavüz etmeye yeltenmedim, aklımın ucundan dahi geçmedi. Burası dağ başı değil" diye konuştu.

Bugün adliyeye çıkarılan iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 18:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?