4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2.Organize için arazi baktılar

Yeni Teşvik Yasası kapsamında yatırımcılara tahsis edilecek arsaların tespiti ile ilgili Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında önceki gün yapılan toplantının ardından bugünde ilgili arsalarda incelemelerde bulunuldu.


Vali Sami Bulut ve beraberindeki ilgili Kurum Amirleri incelemelerde bulunmak üzere 2. Organize Sanayi Bölgesi Çevre Yolu Güneytaş Sırtı Mevkiindeki 2 bin 116 dönüm arazi ve Soğuk Çermik Köyü yanında ki 140 ve 134 dönümlük hazine arazisinde incelemelerde bulundu.


Arsa krokileri üzerinde incelemelerde bulunan ve araziler ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Vali Bulut, gerek jeolojik açıdan depreme dayanıklı olması, gerekse çevre yolu ve demiryolunun geçmesi sebebiyle 2. Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcılar için uygun bir alan olduğunu söyledi.


“Bölgeler arası kalkınmışlık farkının aşağıya çekilmesi, işletmelerin rekabet gücünün arttırılması, büyük ölçekli yatırımların desteklenmesi, uygun yatırım alanlarına yatırımcıların teşvik edilmesi, göçün önlenmesi, ekonomide büyümenin sağlanması, işsizliğin azaltılması ve küresel krizin etkisinin daha az hissedilmesi açısından yürürlüğe konulan “Yeni Teşvik Yasası” kapsamında, IV. Bölgede yer alan Erzurum’da 14 temmuz 2009 tarihinden 31 Aralık 2010 tarihine kadar yatırım yapacak olan yatırımcılara; KDV İstisnası ve Vergi İndirimi (Teşvik Belgesi olanlar), Gümrük muafiyeti (Teşvik Belgesi olanlar), Kurumlar ve Gelir Vergisi İndirimi, Faiz Desteği (5 puan, 5 yıl boyunca), SSK Prim Desteği (7 yıl boyunca muaf), Yatırım Yeri Tahsisi sağlanmıştı.


Teşvik kapsamında yatırımcıların Erzurum’a gelmesi ve gerekli altyapı çalışmalarının bir an önce yapılması için çalışmalarını yoğunlaştıran Vali Sami Bulut’un arazileri inceleme programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Tapu Kadastro Müdürü Ali Ataman ve ETSO Başkanı Lütfü Yücelik katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?