7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

2 uyuşturucu zanlısı tutuklandı

Erzurum'da dün 494 kilo esrar maddesiyle yakalanan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) narkotik köpeği 'Fosfor', bir kamyon kasasında 494 kilogram uyuşturucunun yakalanmasını sağladı.

Erzurum- Aşkale karayolu üzerindeki uygulama noktasında KOM ekipleri gece saatlerinde narkotik köpeği Fosfor'un da katılımıyla araçlar özellikle de kamyonlar üzerinde arama gerçekleştirdi.

Bingöl'den gelip Erzurum üzerinden, İstanbul'a seyretmekte olan H.K. yönetimindeki 21 GJ 870 plakalı kamyon KOM ekiplerince Aşkale uygulama noktasında durduruldu. Gece olması nedeniyle şüpheli görülen kamyon, narkotik köpeği 'Fosfor'la arandı. Fosfor'un toz esrar ve kubar esrarın koku alması ve bu yönde davranış sergilemesi üzerine KOM ekipleri kamyonun kasasına çıkarak arama yaptı. Yapılan aramalarda tahta paletlerin altında naylon torbalar içerisinde 445 kilogram kubar ile 49 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu maddeleriyle ilgili olarak gözaltına alınan kamyon sürücüsü şüpheliler H.K. ile Z.G., bugün adliyeye götürüldü. "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakim karşısına çıkarılan iki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 15:21:02
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 16:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?