4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

20. Vergi Haftası faaliyetleri

20. Vergi Haftası, Şanlıurfa'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle başlayan etkinlikler kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Şanlıurfa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş ve Vergi Dairesi çalışanlaArı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.

Törenin ardından Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam ve beraberindekiler Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret etti. Vali Yusuf Yavaşcan, verginin devletin en önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti.
 
Yavaşcan, "Vergisiz bir devlet düşünülemez. Vergi her gün güncelliğini muhafaza etmesi gereken bin kavramdır. Özellikle ülkemizin mali krize girdiği, bütün dünyanın bir finans krizi ve ekonomik kriz yaşadığı dönemde vergiler çok daha önem ve anlam ifade etmektedir. Hiçbir devlet vatandaşından yüksek vergi almak istemez, vatandaşın üstündeki yükünü en aza indirmek ister. Ancak devletler tabii şartlarına göre hareket etmek zorundadır. Bu yönüyle de ülkemizde de birçok kalemlerde vergi indirimi yapılmaktadır. Kayıt dışı ekonomiyi yok etmek ve mümkün olabildiğince ekonomiyi tamamen kayıt altına alıp, sonraki vergi dilimlerini düşürmek için mümkün mertebe vergiler azaltılmaya, verginin tabanı yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bütün devletlerde hedef budur. Ülkemizde de bu uygulanıyor. Gerek Merkez Bankası gerekse ekonomiyi yöneten kurumlar bu konuda ciddi tedbirler alıyorlar. Ümit ediyorum ki 2009 yılının üçüncü çeyreğine kadar ülkemizdeki kriz tamamen kalkar ve her şey normale döner. Bu yönüyle vergi haftasını tekrar kutluyorum" dedi.

20. Vergi Haftası'nın hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 14:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?