4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

20 kilogram eroin ele geçirildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 20 kilogram eroin ele geçirildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, Van'dan temin edilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin özel olarak hazırlanmış gizli zulaları bulunan hususi bir araçla İstanbu'a nakledeceği bilgilerinin alınması üzerine operasyon düzenlendi. Pasinler ilçesinde dün gece yarısı düzenlenen operasyonda tespit edilen şüpheli araçta Leon isimli narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada otonun çeşitli yerlerine
özel olarak yapılan gizli bölmelerde koli bantları ile sarılı vaziyette ağırlıkları 250 ile 500 gram arasında değişen paketlerde 20 kilogram 250 gram eroin maddesi ile oto sürücüsünün üzerinden ele geçirilen 250 gram eroin ile birlikte toplam 20 kilogram 500 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak adli mercilere sevk edilen 3 şüpheliden biri tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada, Erzurum üzerinden batı illerine uyuşturucu madde nakleden şahıslara yönelik mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 21:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?