4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 hazırlıkları hızlandı

Erzurum’da 2011 yılında yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNİVERSİAD) hazırlıkları hız kazandı.

İhalesi tamamlanan tesislerin yapımına başlarken, bazı tesislerin ihalesinde de son aşamaya gelindi.
Erzurum’un büyük umutlar beslediği 2011 ÜNİVERSİAD için başlatılan çalışmalar 2009 yılı baharıyla birlikte hareketlendi. 9 Mart 2009 günü hizmete giren Buz Hokeyi salonundan sonra Dere Mahallesinde inşa edilecek 500 kişi kapasiteli buz hokeyi salonu için çalışmalara başlandı. Projenin ihale bedeli 8 milyon 254 bin TL olarak açıklandı.


A.Ü. ARAZİ TAHSİS ETTİ
Atatürk Üniversitesi’nin Cemal Gürsel Stadyumu çevresindeki ağaçlık alanda bulunan arazisinin bir bölümünü buz pateni pisti olarak tahsis etmesi üzerine bu tesis içinde çalışmalar başlatıldı. Cemal Gürsel Stadı yanında da buz pateni salonu için çalışmalara başlandı. Atatürk Üniversitesi tarafından tahsis edilen 3 bin kişi kapasiteli buz pateni salonunun temel kazısı başlandı. Tesisin 20 milyon 990 bin TL’ye mal olması bekleniyor.


CURLİNG SALONU BİN KİŞİLİK OLACAK
Yakutiye ilçesi sınırlarında bulunan Eminkurbu Mahallesinde yapılacak olan bin seyirci kapasiteli Curling Salonu işinin yer teslimi de yapıldı. 9 milyon 495 bin TL’ye ihale edilen projenin işaatı başladı.
Üniversitelerarası Kış Oyunlarının önemli bir yatırımı olacak olan atlama kuleleri için de ihale tamamlandı. Kiremitlik tepede yapılacak kulelerin ihalesiyle ilgili son çalışmalar yapılıyor.
Aşkale’nin Kandilli beldesinde bulunan Ortabahçe Mahallesinde yapılacak kayaklı koşu tesisinin ihalesi tamamlandı. Bina ihaleleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan projede ihale sorgulamaları devam ediyor. Erzurum’un Konaklı bölgesinde de yapılacak alp disiplini tesislerinin ihalesi de tamamlandı.


GÖLET İHALELERİ TAMAM
ÜNİVERSİAD sırasında suni kar üretiminde faydalanılacak olan göletlerin ihaleleri tamamlandı. Kısa bir süre sonra yer teslimi yapılacak olan göletlerin 3’ü Erzurum Konaklı’ya, bir adet Palandöken’e, bir adet de Kandilli bölgesine inşa edilecek.


TELESİYEJLER ARALIK SONUNA
Erzurum Palandöken’de 3, Konaklı bölgesinde de 4 adet yapılacak olan telesiyejlerin ihalesi tamamlandı, ilgili firmayla sözleşme imzalanarak yer teslimi ardından yüzde 30 peşinat paraları ödendi. 300 günlük süre verilen çalışmanın Aralık 2009 tarihinde sona ermesi planlanıyor.


OFİS TAMAM
Bu arada mülkiyeti Kızılay’a ait olan Çat yolu üzerindeki Kızılay Huzurevi hizmet binası 2011 kış oyunları çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2011 Merkez Ofisi olarak düzenlendi. Mayıs ayında gelecek olan FISU ekibi çalışmalarını burada yapacak. Binayı 2011 Üniversite Kış Oyunlarında FISU ekibi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 2011 Ofisi çalışanları kullanacak. 2011 oyunları süresince teknik ekipler yarışmalarla ilgili çalışmaları bu merkezde yapacaklar.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?