6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

2011 hazırlıkları incelendi

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNİVERSİAD) Koordinatörü Yunus Akgül, Erzurum'da yapılan hazırlıkları inceledi. 

Oyunlara yönelik hazırlıkların sürdüğünü, kalan süreyi çok iyi kullanacaklarını belirten Akgül, Palandöken Dağı'ndaki tesislerin ihalesinin tamamlandığı 2009 Nisan ayında firmalara yer teslimi yaparak inşaata başlanacağını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta Belgrad'da Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FİSU) heyetinin karşısına çıkarak yapılan çalışmalar hakkında bir rapor sunan ÜNİVERSİAD Koordinatörü Yunus Akgül, bugün Erzurum'a gelerek tesis inşaatlarını gezdi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte Yenişehir'de yapılan buz pateni salonunu gezen Akgül, 2011 hazırlıklarıyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. 

ÜNİVERSİAD Koordinatörlüğüne atandıktan sonra Ağustos sonu itibariyle görevine başladığını, öncelikle Erzurum'u ve yapılan çalışmaları incelediğini ifade eden Yunus Akgül, yaptıkları değerlendirmede çalışmaların yolunda gittiğini söyledi. 

Şampiyonaya kadar olan süreyi çok iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayan ÜNİVERSİAD Koordinatörü Yunus Akgül, "Genel bir bakış yaparsak hiçbir şeyde geri kalmış ya da programın gerisinde değiliz. Sadece geride kalan süreyi biraz rahat ve geniş kullanmışız. Bundan sonra süreyi daha iyi kullanmak zorundayız. Geçtiğimiz haftaki Belgrad görüşmesinde yapılan çalışmaları anlattık. Bundan sonra FİSU denetimlerini sıklaştıracak. FİSU heyeti bizden özellikle Palandöken Dağı'nda yaptırılacak tesislere ne zaman başlanacağını sordu. Palandöken Dağı'ndaki tesislerle ilgili projelendirme bitti. Kasım ayında ihalesini yapıp, 2009 yılının Nisan ayında da ilgili firmalara yer teslimi yapacağız" dedi. 

ÜNİVERSİAD'la ilgili bütün projelerin hazır olduğunun altını çizen Akgül, "Şehirde yapılacak buz pateni hokeyi ve Körling salonlarıyla ilgili bir sıkıntı kalmadı. Kasım ayında ihaleye çıkıyor. Diğer taraftan dağda kar sporlarıyla ile ilgili yapılacak tesislerle ilgili projelendirme işlemleri tamam. Biz yazışmaları yaptık. Yıl sona kadar ihale işi tamamlanacak. Nisan ya da Mayıs ayında yer teslimi yaptığımızda bir sorun kalmayacak" diye konuştu.

ÜNİVERSİAD SPORCU SAYISINI ARTIRACAK
Palandöken'de yapılacak tesisler ve gerçekleştirilecek organizasyonla sporcu sayısında da önemli artış yaşanacağını belirten Akgül, kar sporuna ilginin artacağını kaydetti. ÜNİVERSİAD'ın ufuk açacak bir proje olduğunu kaydeden Akgül, "Yetenekli sporcularımızı lise yıllarındaki sporcuları hızlı bir şekilde federasyonlar vasıtasıyla gelişmiş ülkelere gönderip eğitimden geçirip, yarışacak hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

İCRA KURULU TOPLANACAK
Erzurum'da yapılan çalışmalarla ilgili rapor hazırladıklarını ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinden sonra icra kurulunu toplamayı planladıklarını vurgulayan Akgül, şunları ifade etti:
"Şimdi biz bir ekipler gezimizi sürdürüyoruz. Ankara'da bu konuda verilecek soruları cevaplandıracağız. Ayrıca Cumhuriyet Bayramı sonrasında icra kurulunu Erzurum'da toplayıp, yapılan tesisler ve bundan sonraki organizeleri görüşeceğiz."
Erzurumluları ÜNİVERSİAD'a ve yapılacak çalışmalara sahip çıkmaya çağıran Akgül, "Erzurumlular bu olaya sahip çıkmalı, çünkü bu organizasyon şehrin çehresini değiştirecektir. Bu tesisler turizm anlamında Erzurum'a çok şey katacaktır. Bu organizasyonlar çok büyük. Bunu yapacak kadro ve bilgi becerimiz var. Bundan sonra bu tesisler Erzurum'un turizmine hizmet edecek ve şehrin büyümesine katkıda bulunacak" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:07:18
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 18:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?