4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 hazırlıkları test edilecek

2011 HAZIRLIKLARI MART’TA TEST EDİLECEK

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın Erzurum için daha büyük organizasyonlara araç olacağını söyledi.

2012 Kuzey Disiplini Dünya Gençler Şampiyonası’nda Erzurum’da düzenleneceğini hatırlatan Başkan Ayık, “12-20 Mart tarihleri arasında Palandöken’de 30 ülkeden sporcuların katılacağı ilk geniş çaplı resmi şampiyona ile 2011 hazırlıklarımızı test edeceğiz” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Oyunlarda yarışacak milli takımın şekillendiğini ifade eden Özer Ayık, organizasyonu adeta sırtlayacak, tüm işleyişi idare edecek 720 kişilik görevli grubunun her fırsatta eğitimden geçirildiğini, özellikle yurt dışındaki yarışmalara bu gruptan 5’er kişinin gönderildiğini söyledi.

2011’de 350 kişiden oluşacak Türk Milli Takımı’nın tüm branşlarda yarışlara katılması için gereken eğitim ve kamp çalışmalarının yapıldığını anlatan Özer Ayık, kayakla atlama takımındaki Erzurumlu özellikle minik sporcuların gelecek vaat ettiğini söyledi. Erzurumlu 2 sporcunun Türkiye rekoru elde ettiğini anlatan Ayık, bu sporcuların performanslarının devam etmesi halinde 2014 olimpiyatlarına direkt katılma hakkı elde edebileceklerini hatırlattı.

TESİSLER YIL SONUNA KADAR BİTİRİLECEK

Tesislerin yüzde 80'inin tamamlandığını açıklayan Ayık, 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları’yla ilgili bir takım tesislerin sorumluluğunun Kayak Federasyonu’na bırakıldığını söyleyen Ayık, Palandöken’e 3, Konaklı’ya 4 yeni tesis kurulmasıyla ilgili ihalelerin yapıldığını, bu ihalelerde devlete 15 milyon euro kazandırıldığını, söylenenin aksine tüm tesislerin en son model, yeni ve Türkiye’de eşi bulunmayan tesisler olduğuna işaret etti.

Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacağını ifade eden Ayık, yoğunluk sebebiyle iş takviminin sadece birkaç gün gerisinde olduklarını, ihaleyi alan firmaların işlerini düzenli olarak titizlikle yürüttüklerini bildirdi.

Ayık, açılacak pist ve tesislere “Sıtkı Karakaş”, “Kardelen” gibi yerel isimler verileceğini ve bu manada da şehrin yerel özelliklerinin anlatılacağını bildirdi.

PALANDÖKEN EN GÜVENLİ KAYAK MERKEZİ

Erzurum’un yapılacak düzenlemelerle Avrupa’nın en iyi snowboard pistine sahip olacağını kaydeden Ayık, çığ önleme projesi ile Palandöken’in en güvenli merkez konumuna sahip olacağını hatırlattı. Palandöken’de 30 kilometre güvenlik şeridi ve rüzgar kesiciler konulacağını bildiren Ayık, rüzgarın pistlerdeki karı alıp götürmesinin de bu sistemle engelleneceğini ifade etti. Alınacak 10 adet sıfır snowtruck araçlarıyla, mevcut 5 araç da eklenince 15 araçla Palandöken’de halı gibi pistler hazırlanacağını vurgulayan Ayık, “2011, bir amaç değil bir araçtır. Bakın , dünyada 62 milyon kayakla ilgili turist bulunuyor. Biz ülke olarak Fransa ile benzeşen bir coğrafyaya sahibiz. Türkiye’nin yüzde 62’si, Fransa’nın yüzde 14’lü dağlık. Biz bu potansiyeli değerlendirmeliyiz. Fransa yılda 39 milyon euro kazanıyor, bu imkandan bizim ise kazandığımız belli. Sadece Fransa’ya 3.9 milyon turist geliyor. Dünya turistlerinin 32 milyonu Avrupa’yı tercih ediyor. Biz bu potansiyeli nasıl kazabiliriz ona bakmamız lazım. “şeklinde konuştu.

2011 KOORDİNATÖRÜ KORKMAZ:

“BAŞBAKANIMIZIN TEMİNATI VAR”

2011 Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise,"Yaptığımız çalışmalar ve tesislerdeki yapımın bu denli hızlı gitmesinin en önemli sebeplerin başında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian’a verdiği söz’dür. Tesislerin yapımı ile ilgili şu anda belirlenen takvimin oldukça önündeyiz. 2011 sadece Erzurum’un değil Türkiye’nin yüz akıyla başaracağı bir organizasyon olacak” dedi.

2011 HAZIRLIKLARI MART’TA TEST EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:39:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 18:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?