7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

'2011 için endişeye gerek yok'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 ‘de yapılacak kış oyunları konusunda endişelerin yersiz olduğunu ifade etti.

Kış oyunları için hazırlıkların devam ettiğini, ancak halkın bundan yeterince bilgisi olmadığını anlatan Başkan Küçükler, Palandöken’deki potansiyelin sadece Doğu değil Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağına işaret etti. Her şeyin en ince ayrıntılarına kadar düşünülerek yapıldığını kaydeden Başkan Küçükler, Erzurum’un Kış sporları cenneti olacağını vurguladı. Çalışmaların görünmeyen kısım tabir edilen mutfak bölümünde devam ettiğini anlatan Başkan Küçükler şunları kaydetti:

“2011 kış oyunları için yapılan çalışmalar hızla devam ediyor. Palandöken’in master planı tamamlandı. Bu planı Amerika’daki bir şirket yaptı. Halk çalışmaları görmediği için haklı olarak endişeleniyor. Ancak şunu söylemeliyim ki, Erzurum 2011’e süratli bir şekilde hazırlanıyor ve bu hazırlıklar 2010’da tamamlanmış olacak, ”

EN İYİSİ YAPILIYOR

Palandöken’e yapılacak yatırımların ileriye dönük olması için de yoğun çaba harcadıklarını aktaran Başkan Küçükler, dünyadaki örneklerin tek tek incelendiğini aktardı. 2011’in Türkiye Cumhuriyeti’nin bir projesi olduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, İzmir’de yaşanan gecikmenin Erzurum’da olmayacağını ifade etti. Başkan Küçükler şöyle devam etti:

“ Şunu ifade edeyim ki, çalışmalar 2010’da tamamlanacak şekilde devam ediyor. Diğer bir ifadeyle 2009-2010 tarihlerinde tesislerin tamamı bitirilmiş olacak. Çünkü parasal sorun yok. Biz belediye olarak 2011’e hazırlıklarımız da devam ediyor. Katı atık tamamlandı. Yine bu yıl içerisinde su sorununu ortadan kaldırıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi ise Ana şehir dediğimiz bölgelerde süratli bir şekilde devam ediyor. Ayrıca halkın konuyla ilgili sürekli bilgilendirilmesi yolunda da çalışmalara yakın bir zaman içerisinde başlayacağız.”

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 14:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.ÜNGÖR IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.06.2008 08:41:47

Başkan doğru söylemiş ne olurki en fazla 2011 yapılmayıverir korkacak birşey yok.Çukurlara girdiğimizde ne oluyorki sanki en fazla arabaların lastikleri parçalanıp ön düzenleri bozuluyor .Tıpkı çöplerin ayağımıza takıldığı gibi.