4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 kış sporlarını patlatacak

2011 KIŞ SPORLARINI PATLATACAK

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, 2011 yılında Erzurum’da yapılacak Ünversiade sayesinde birçok bilinmeyen kış sporunun Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, federasyon olarak Üniversiade’ın gerçek sahibi olduklarını söyledi. Türkiye Üniversitesi Spor Federasyonları olarak “Biz müracaat etmezsek organizasyonlar Türkiye’ye verilmez” diyen Tamer, 2011 Erzurum Üniversite Kış Olimpiyatları’nın başarılı olması için şehirde tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE’YE KIŞ SPORLARI GELİYOR"

Allah’ın Türkiye’ye kış sporları ve turizmi açısından büyük nimetler verdiğine dikkat çeken Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, “Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları’nı Türkiye’ye alarak bunun ilk örneğini sergiledik. Bundan sonra şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlar el birliği yaparak 2011 Erzurum’un başarısı için çaba göstermeli” dedi.

Üniversiade’ın Erzurum’a gelmesiyle birlikte Türkiye’de olmayan birçok sporun bundan sonra ki dönemde ülkemizde var olacağına vurgu yapan Tamer, “Gerek salon sporları gerek kayakta Erzurum’da ve ülkenin farklı alanlarında bir sporcu patlaması yaşanacak. Sporcu yetişmesi için tesisin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Erzurum’da kış sporlarıyla ilgili olarak tüm sporlar sıfırdan yapılıyor. Bu önemli. Oyunlar sonrasında da Erzurum’a sık sık ulusal ve uluslararası spor organizasyonları alarak hem sporcu yetişmesini sağlamalı hem de tesislerin atıl durumda kalmasının önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

"KIRGINIM"

Federasyon başkanı olarak bazı kırgınlıkları bulunduğunu ancak bunu hiç bir zaman gündeme getirmediğini ve ülke başarısının kendisi için daha ağır bastığını ifade eden Tamer, “Yetki ve sorumluluğumuz olmadığı için kırgınım. Oysa Üniversite Oyunları’nın sahibi o ülkede federasyondur. Ama gerek şahsım gerek federasyon olarak bundan sonra neyi daha iyi yapabiliriz mücadelesi içindeyiz. Zira bu benim ve arkadaşlarımın görevi. Çünkü işin içinde Türkiye’nin itibarı var” dedi.

2011 Erzurum için tesis dışında kalan diğer konularda da süratli hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Tamer, her branşla ilgili olarak uzman insanların organizasyonda görev almasının önemini vurguladı.

"ERZURUM’U DÜNYA TANIYACAK"

2011 Üniversite Kış Oyunları’nın Erzurum’a alınmadan önce Erzurum’u Türk insanın bile tanımadığını iddia eden Üniversite Sporları Federasyona Başkanı Kemal Tamer, “Bugün tüm ülke Erzurum’u tanıyor. Bundan sonra da dünya tanıyacak. Tanıtım konusunda büyük projeleri hayata geçirmeliyiz. FISU heyeti Erzurum’un tanıtımıyla ilgili çok yoğun bir program gösteriyor. Aynı şekilde Türk medyasının da kış oyunlarının haberlerini yaparak oyunlara katkı sağlamalı. Halk ve üniversite öğrencileri 2011’e karşı ilgisiz. Bu iki kesimi projenin içine mutlaka sokmalıyız. Burada GSGM, İl Müdürlüğü, Belediye, Valilik, Üniversite ve Erzurum’un önde gelen sivil toplum örgütlerinin top yekun hareket ederek 2011 Erzurum Kış Oyunları’nın başarısı için çaba göstermeli” şeklinde konuştu.

2011 KIŞ SPORLARINI PATLATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:45:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 13:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?