4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 maskotu görücüye çıktı

2011 MASKOTU GÖRÜCÜYE ÇIKTI…

2011 Üniversite Kış Oyunları'nın maskotu olan çift başlı kartal Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Vali Öztürk, maskotun isminin Huma Kuşu olabileceğini söyledi.

Kış Oyunlarının maskotu Erzurum'a geldi. Maskot, bir gönüllü tarafından taşınıyor ve çift başlı kartalı andıran yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki kostümden oluşuyor. Erzurum’da görücüye çıkan maskotun tanıtımı için bugün ilk olarak, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte Erzurum Valiliği ziyaret edildi. Vali Öztürk makamına geldiği sırada maskot ile dışarıda karşılaştı. Ardından maskot ile birlikte valilik makamına geçen Bekir Korkmaz ve beraberindekiler burada Vali Öztürk'e bilgi verdi.

Yaklaşık 8 aydır maskot için isim bulma çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Vali Öztürk'e de maskot için düşünülen Huma Kuşu ismi soruldu. İsmi beğenen Vali Öztürk, "Erzurum'a özgü bir gurbet kuşu olabilir. Bence güzel bir isim seçilmiş. Mahalli dayanakları olmalıdır. Huma Kuşu iyidir bence" dedi. Herkesin katılabildiği isim belirleme yarışması www.erzurum2011.gov.tr sitesinde devam ederken yarışmanın sonucu ocak ayında açıklanacak. Öte yandan heyet valiliğin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti. 2 gün sürecek ziyaretlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra birçok lise ve orta dereceli okulu yer alıyor.

2011 Maskotu’nun Korkmaz ve Çintimar ile birlikte Vali Öztürk’ü ziyaretinde Vali Yardımcısı Mehmet Gök’te hazır bulundu.

2011 MASKOTU GÖRÜCÜYE ÇIKTI…
2011 MASKOTU GÖRÜCÜYE ÇIKTI…
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:39:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 18:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?