4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 maskotuna isim bulundu

VALİ ÖZTÜRK 2011 MASKOTUNA İSİM BULDU

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Kış Oyunları’nın şehir için çok önemli olduğunu belirterek bunun tanıtımının çok iyi yapılmasının gerektiğini söyledi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik Spor İl müdürü Fatih Çintimar’ı makamında kabul eden Öztürk, organizasyonun tanıtımının iyi yapılması gerektiğini söyledi.

HUMA KUŞU OLSUN

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Ounları'nın resmi maskotunun adının, cennet kuşu anlamına gelen ''Huma Kuşu'' olmasını isteyen Vali Öztürk, bu ismin Erzurum'a ait olmadığını, ancak tam Erzurum'u temsil ettiğini belirtti. Huma kuşunun aynı zamanda bayan adı anlamına da geldiğini ifade eden Öztürk, ''2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları organizasyonun tanıtımı iyi yapılmalıdır. Maskotun maketleri yapılarak dağıtılması gerekir. Bunun tanıtıma katkısı olacaktır'' dedi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın resmi maskotuna isim bulunması için şehir turuna çıktıklarını söyledi. Kormaz, 8 ay önce başlattıkları maskot isim yarışmasında son aşamaya gelindiğini belirterek, yüzlerce kişinin katıldığı yarışmada en çok 10 isim üzerinde durduklarını ifade etti.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın resmi maskotunun ilk olarak Belgrad'ta düzenlenen Üniversite Yaz Oyunları'nda tur attığını hatırlatan Korkmaz, ''Erzurum'da çeşitli yerleri ziyaret ederek, maskotumuza isim bulmaya çalışacağız. En çok tercih edilen ismi maskotumuza vereceğiz'' dedi.

Daha sonra, Erzurum'un simgesi olan çift başlı kartalı temsil eden, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve mavi beyaz renklerin ağırlıklı olduğu maskotla, Vali Öztürk fotoğraf çektirdi.

VALİ ÖZTÜRK 2011 MASKOTUNA İSİM BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:46:00
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 17:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?