4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 planlarımız tutacak

Erzurum Valisi Sami Bulut, 2011 öncesi yapılması planlanan yatırımlarda herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirterek, tüm tesislerin zamanında tamamlanmış olacağını söyledi.


Erzurum Valisi Sami Bulut, bugün İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı etti. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte değerlendirmelerde bulunan Vali Bulut, 2009 yılı yatırımları ve 2011 Üniversite Kış Oyunları kapsamında sürdürülen çalışmaları anlattı.


EĞİTİM YATIRIMLARINA 97 MİLYON
Erzurum’da eğitim yatırımları anlamında yoğun bir dönem yaşadıklarını dile getiren Vali Bulut, geçtiğimiz yıllardan devam eden ve 2009 yılı yatırım programında bulunan 524 derslik, 61 lojman, 2 spor salonu, 2 yatılı ilköğretim bölge okulu, 2 Anadolu öğretmen lisesi için yaklaşık 97 milyon lira harcama planlandığını söyledi.


2009 yılı içerisinde 325 dersliğin tamamlanacağını ifade eden Vali Bulut, bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Erzurum’un eğitim anlamında fiziki şartlar açısından önemli bir noktaya kavuşacağını belirtti.


HAYVANCILIKTA VERİM ARTTI
Erzurum’un tarım ve hayvancılık anlamında ülkenin önde gelen illeri arasında bulunduğunu hatırlatan Vali Sami Bulut, özellikle büyükbaş hayvanların ırkının geliştirilmesi konusunda sürdürülen çalışmalarla verimliliğin önemli ölçüde artırıldığını kaydetti. Suni tohumlama çalışmalarına önümüzdeki dönemde hız vereceklerini söyleyen Val Bulut, kuzey ilçelerinde SYDV aracılığıyla yürüttükleri meyvecilik projeleriyle bölgeye önemli ekonomik katkı sağlayacaklarını ifade etti.
8 ilçede ceviz ve kiraz fidanı dağıttıklarını ve önümüzdeki günlerde bu bölgede ikinci bir dut işleme tesisi kuracaklarını dile getiren Vali Bulut, şap ve Brucellaya karşı aşılama çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.
 

TESİSLER 2010 YILINDA TAMAMLANACAK
Erzurum’da 2011 yılında yapılması planlanan Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlık kapsamında yapılması planlanan tesislerin tamamına yakının ihale edildiğini belirten vali Sami Bulut, Atlama kulesi ihalesinin ise 15 Nisan’da yapılacağını bildirdi.


Palandöken Kayak Merkezi, Konaklı, Kandilli’de yapılacak kayak koşu alanı, suni kar sistemi, çığ önleme projesi, telesiyej tesislerinin ihalelerinin yapıldığını, Buz salonlarının ihalelerinin yapıldığını ve 2010 yılı Sonbaharında bütün tesislerin tamamlanmış olacağını anlatan Vali Bulut, tesislerde herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.


Tesislerin yapımı ve sürdürülen hazırlıklarla ilgili her hangi bir ihtar almadıklarını ifade eden Vali Bulut, FİSU’nun bu konuda herhangi bir talimatı olmadığını ve hazırlıkların planlandığı şekilde sürdüğünü söyledi. FİSU İcra Komitesinin mayıs ayı içerisinde, Yönetim Kurulunun ise Kasım ayında Erzurum’a gelerek inceleme yapacağını söyleyen Bulut, Erzurum olarak 2011’e en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi.


2011 hazırlıkları kapsamında Erzurum’un genel görünümü ve alt yapı çalışmalarının da yapılacağını söyleyen vali Bulut, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu konuda kentsel dönüşüm projesi gibi bir çok projeyi sürdürdüğünü anlattı. Bu anlamda altyapı çalışmaları için kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik yapılması gereken çalışmaları rapor haline dönüştürdüklerini belirten Bulut, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini ve en kısa sürede bu hizmetlerinde yapılacağını anlattı.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?