4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 tesisleri törenle açıldı

2011 TESİSLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN VE YUNANİSTAN BAŞBAKANI PAPANDREU TARAFINDAN AÇILDI

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak Erzurum'da yapımı tamamlanan tüm spor tesislerinin açılışı yapıldı.

Universiade Arena İnşaat alanında bulunan Cemal Gürsel Stadı'nın açılışının yanı sıra Atlama Kuleleri, Buz Hokeyi Salonu ve Curling Salonu, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri görkemli bir törenle hizmete açıldı. Cemal Gürsel Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde Atlama Kuleleri, Buz Hokeyi Salonu ve Curling Salonu da telekonferans sistemiyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirildi.

Cemal Gürsel Stadı ve diğer tesislerin toplu açılışı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ve Devlet Bakanları ile diğer yetkililer tarafından yapıldı. Devlet ve AK Parti Hükümeti olarak Erzurum'a 650 Milyon TL tutarında bir yatırım yaptıklarının altını çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, spor tesislerinin açılışında Erzurum'un büyük ve tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadığını söyledi. İlk kez Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Erzurum'da bulunduğunu ve

bu açılışın bu anlamda da büyük bir önem kazandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "20 Gün sonra Erzurum bayram edecek. Çünkü tüm dünyanın gözü Erzurum'da olacak. Dünya Erzurum'u konuşacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'nın konuşmalarının ardından Kayak Federasyonu tarafından hediye edilen Kayak Takımları, Başbakan Erdoğan tarafından Yunanistan Başbakanı Yorgo Papanderu'ya hediye edildi.

10 Bin kişinin tribünlerden izlediği açılışta Türk ve Yunan dostluğu tavan yaptı.

2011 TESİSLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN VE YUNANİSTAN BAŞBAKANI PAPANDREU TARAFINDAN AÇILDI
2011 TESİSLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN VE YUNANİSTAN BAŞBAKANI PAPANDREU TARAFINDAN AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 17:05:03
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 10:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?