8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

2011 tesislerine vatandaş ilgisi

2011 TESİSLERİNE VATANDAŞ İLGİSİ

2011 kış oyunları için yapılacak tesis inşaatları devam ederken, inşaatların yapım süreciyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine sorularını iletiyor.

Erzurum Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdiklerini belirterek tesislerdeki yapım süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Çintimar, "Tesis çalışmalarımız hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyor. Çalışmalar 2010'un ortalarına doğru bitecek. Bize tanınan süre 2010 aralık ayıydı. Ama ondan önce teslim edeceğiz. Şu an tesislerin yüzde 80'i bitmiş durumda. Vatandaşlarımız Tesisleri gelip bizzat yerinde inceliyorlar. Bizlerde bu konuda bilgi veriyoruz" dedi.

TESİS ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çintimar, “Kule ve paten pistleri Bin kişilik curling salonu, tesisat ve elektrik sistemi dışında tamamlandı. 2 bin 500 kişilik buz pateni salonunun duvar imalatı bitmek üzere. Tesisat ve elektrik işlemleri devam ediyor. 3 bin kişilik ve 500 kişilik buz hokeyi salonunda da tesisat ve elektrik sistemi döşemesi sürüyor. K-95 Kulesi, K-125 kulesi, hakem kulesi, 100 yataklı basın merkezi ve seyircilerin bulunduğu tribünün kaba inşaatı ve 25 Wax kabinin betonarmesi tamamlandı. Atlama kuleleri hız alma ve konma bölümleriyle ilgili işlerin de, Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Kandilli’de Sabit binaların çatı kaplamaları, duvar örülme işlemleri tamamlandı. Atış poligonları, köprü ve hora evi güç kaynağı ile birlikte tamamlandı. Biathlon test yarısı için hora evi ve atış poligonuna elektrik sağlandı Kandilli'deki gölet ise, Haziran ayında teslim edilecek. Konaklı Yolu'nda kamulaştırma işlemleri başladı. 2010 inşaat sezonunda yapımına başlanacak.” dedi.

KONAKLIDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konaklı bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Çintimar, “Pist düzenleme çalışmaları tamamlandı. Super-G erkekler A-net montajı yaz aylarında yapılacak. Konaklı sabit binaları duvar, çatı, sıva, kapı pencere doğrama ve cam imalatları tamamlandı. Liftlerin halatları çekilip test edilmesi Mayıs ayında yapılacak. Kar yapma sistemleri imalatına da, Mayıs ayında devam edilecek. Ayrıca Palandöken’de 3 liftin testleri tamamlandı. Suni kar sistemi yapımına Mayıs ayında devam edilecek. Half pipe, slope style tamamlandı. Snovvboard yarışlarının yapılacağı pist çalışmaları da, Yine Mayıs ayında sürecek. Sabit binaların betonarme kaba inşaatı sürüyor. Palandöken ve Konaklı Göletlerinin projelendirilme çalışmaları tamamlandı. Açılış-kapanış seremonisinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu'nun bakım, onarım ve tadilatına ilişkin uygulama proje çalışmaları tamamlandı, yapım ihalesine çıkılma aşamasında. MPC ve IBC Merkezleri mimari, betonarme, elektrik ve teknik açıdan projelendirildi. Bu yıl yapımına başlanacak” diye konuştu.

2011 TESİSLERİNE VATANDAŞ İLGİSİ
2011 TESİSLERİNE VATANDAŞ İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:15:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?