4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 UNİVERSİADE milat olacak

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, “2011 UNİVERSİADE Kayak sporumuz için bir dönüm noktasıdır” dedi.


Kayak Federasyonu tarafından Antalya Kundu bölgesindeki Kremlin Otel’de düzenlenen ve üç gün devam eden Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları (UNİVERSİADE) Kar Sporları Yarış Kuralları ve Organizasyon Semineri yapılan değerlendirme top0lantısı ile sona erdi.


Değerlendirme toplantısında konuşan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık,
üç gün içerisinde çok faydalı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “2011'e kadar eğitim çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Bu tür eğitim çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğinin altını çizen Ayık, semineri, Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu'na (FISU) verilen taahhüt doğrultusunda gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Ayık, şunları kaydetti; “Biz FISU'ya dört tane uluslararası eğitim semineri düzenleme taahhüdünde bulunduk. Bunun ilkini de başarıyla gerçekleştirdik. Organizasyondaki tüm sporcu, hakem, gönüllü ve yöneticileri seminerimize davet ettik. Bunu da 700 kişinin konaklayacağı ve salonları bulunan bir mekanda, Antalya'da düzenledik. Bundan sonraki seminerlerimizi branşlar halinde düzenlemeye devam edeceğiz.”


Doğru bildikleri yoldan hiçbir zaman dönmeyeceklerini söyleyen Ayık, “Kayağı zirveye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz'. Hedefimiz ve amacımız budur” dedi.
2011 UNİVERSİADE'nin Türkiye Kayak Federasyonu için önemli olduğunu söyleyen Ayık, asıl önemli olanın 2011 sonrasındaki süreç olduğunu ifade etti.
Ayık, 2011 UNİVERSİADE'ın 10 günlük bir organizasyon olduğunu dile getirerek, “2011 UNİVERSİADE kayak sporumuz için şüphesiz ki bir dönüm noktasıdır. Özellikle inşa edilecek tesis ve salonlar düşünüldüğünde bu önem daha da iyi ortaya çıkıyor. Gönüllü ve özverili bir çalışma ile 2011'i geçmiş yıllardaki organizasyonlardan daha başarılı biçimde tamamlayacağız. Sonrasında bu organizasyondaki başarımızla daha farklı ve daha büyük uluslararası organizasyonlara talip olacağız” diye konuştu.


Değerlendirme toplantısında daha sonra alp disiplini branşında Ahmet Demir, kayaklı koşuda Özhan Koyuncu, snowboardda Ayşe Çiçek Güney, kuzey kombinede Necati Kaplan, kayakla atlamada Fatih Kayış, biatlonda Okay Gültekin seminer süresince yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?