4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011 yemekhanesi konuklarını bekliyor

2011 YEMEKHANESİ KONUKLARINI BEKLİYOR

Aynı anda bin 500 kişinin yemek yediği merkezde, dünya mutfağının en güzel örnekleri sporcuların damak tadına sunuluyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda yer alacak ülke sporcuları ve delegasyon üyeleri için oluşturulan oyunlar köyünde her ayrıntı düşünüldü. Toplam 78 milyon TL’ye mal olan oyunlar köyünde sporcular için özel konaklama ve sosyal yaşam alanları oluşturuldu.

YEMEKHANE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Sporcu ve delegasyon üyelerinin yemek ihtiyaçlarının karşılanacağı merkezde aynı anda bin 500 kişi yemek yiyebiliyor. 24 yemek ve içecek büfesinin yer aldığı yemekhanede, 300 kişilik personel hizmet veriyor. Dünya yemeklerinin sunulduğu yemekhanede sporcular için her gün 50 çeşit yemek hazırlanıyor. 13 çeşit sıcak yemek ve 26 çeşit meze ile salatanın ikram edildiği yemekhanede özel yemekler için yurtdışından aşçılar getirtildi.

JAPONLARIN GÖZDESİ SUŞİ

Portakallı Pekin Ördeği, Japonyaların milli yemeği suşi, mengen pilavı, orman kebabı, tatlılı ekşili dana eti, pirinç mücveri, lahmacun, kebap… Bunlar sporcular için özel hazırlanan yemeklerden bazıları. Oyunlar köyüne ilk giriş yapan ve sempatik tavırlarıyla herkesin beğenisini kazanan Japonlar, oyunlar köyünde yemek olarak en çok suşiyi tercih ediyor. Genel olarak sporcuların salata ve meze tarzı yiyeceklerle beslendiğini ifade eden şef yardımcısı Yakup Özen, ‘’Türk mutfağı yabancı sporcuların dikkatini ve beğenisini kazanıyor. Yemekhanemiz sabah 5.30’da kahvaltı için açılıyor ve gece 01.00’a kadar açık kalıyor’’ dedi.

2011 YEMEKHANESİ KONUKLARINI BEKLİYOR
2011 YEMEKHANESİ KONUKLARINI BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 17:40:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 19:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?