4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'2011'e Doğu Erzurum' paneli

'2011'E DOĞU ERZURUM' PANELİ

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve 2011 Üniversiad Koordinatörlüğü'nce '2011'e doğru Erzurum" konulu paneli düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan TSYD genel Başkanı Esat Yılmaer, "Üniversiad olimpiyatların ilk adımıdır. Erzurum artık olimpiyatlara hazırlanmalıdır" dedi.

DAGC Başkan Vekili Mehmet Şener'in başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, 2011 Üniversiad Koordinatörü Bekir korkmaz ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar konuşmacı olarak katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılması beklenen Başbakanlık Danışmanı ve Oyunlar Genel Koordinatörü Mehmet Atalay ve Gençlik Spor Genel müdürü Yunus Akgül, THY Ankara-Erzurum uçağının kar yağış nedeniyle Erzurum'a inememesi üzerine katılamadılar.

Panelin açılış bölümünde konuşan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri 2011'e doğru Erzurum konulu panelin bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirterek, panele katılımlarından dolayı TSYD Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, panel öncesi yaptıkları konuşmalarda Erzurum'un 2011'i en iyi organizasyonla gerçekleştireceğini belirterek, hazırlıkların planlandığı şekilde devam ettiğini söylediler.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Oturum Başkanı DAGC Başkan Vekili Mehmet Şener, Erzurum'un Üniversiad oyunlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bir hayal gibi başladığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. DAGC olarak bu panellerle Erzurum'u 2011'e hazırlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Panelde ilk konuşan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Erzurum'un modern bir dünya kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Ülkeler kültür, sanat ve spor aktiviteleri ile tanıtım çalışmalarına yoğunluk veriyorlar. Özellikle spor aktiviteleri ülkelerin tanıtımı açısından son derece önemli. 2011 sadece Erzurum'un değil, tüm ülkenin tanıtımı açısından ele alınmalıdır. Erzurum ilk adımını atmıştır. Üniversiad olimpiyatların ilk ayağıdır.Erzurum hedeflerini büyük olarak belirlemeli ve olimpiyatlara ev

sahipliği yapmak için hazırlanmalıdır. Dün ve bugün 2011 kapsamında yapımı devam eden tesisleri gezme imkanı bulduk. Hepsi dünya standartlarında tesisler. Bu süreci çok iyi değerlendirmek lazım. Bizlerde sizleri yalnız bırakmayacağız. Her zaman sizinle omuz omuza olacağız" diye konuştu.

2011 Üniversiad Koordinatörü Bekir Korkmaz ise konuşmasında FİSU heyetinin incelemelerde bulunmak üzere 15 Kasım'da Erzurum'a geleceğini belirterek, "Bu bir denetleme değil, tecrübe paylaşımıdır. FİSU heyeti çalışmalardan son derece memnundur. 2011 öncesi komiteleri oluşturmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren medya ve tanıtım anlamında büyük bir çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise konuşmasında 2011 Üniversiad oyunlarının Erzurum'a verilmesi sürecini anlattı.

Tesislerin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 65 seviyesinde olduğunu dile getiren Çintimar, sporcu yetiştirilmesi konusunda çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar ile işbirliği içerisinde 2011'de türkiye7yi temsil edecek sporcuları yetiştirmeye devam ettiklerini söyleyen Çintimar, bu anlamda bir çok branşta yurt dışından antrenör getirildiğini dile getirdi. Çintimar, branşların yüzde 90'ında yarışmalara katılacaklarını ve hedeflerinin mutlaka

en fazla madalyayı kazanmak olacağını dile getirdi.

Paneli, TSYD Başkan Vekili Faik Gürses ile TSYD Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ağca, Aybars Hünalp, Halil Özer, Güray Soysal, Spor Müdürü Haluk Güney, Osman Korkmazel, Adnan Poyraz ve Zafer Ertem, çok sayıda öğrenci, sporcu ve basın mensubu takip etti.

'2011'E DOĞU ERZURUM' PANELİ
'2011'E DOĞU ERZURUM' PANELİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:41:02
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 16:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?