4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

2011’in maskotu onaylandı

2011’İN MASKOT VE LOGOSU ONAYLANDI

Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı FISU Yönetim Kurulu Toplantısında Erzurum 2011 Universiade sunumunun yanı sıra gelecekte düzenlenecek diğer Universiade organizasyonlarının ilerleme raporları ile son Yaz Universiade’ı Belgrad’ın sonuç raporu dinlendi.

Erzurum 2011’in sunumundan önce FISU Denetleme Komitesi (CSU) Başkanı Kairis Ulp ve CSU Denetleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonz Eder 5-7 Ekim’de Erzurum’a gerçekleştirdikleri ziyaretin raporlarını Yönetim Kuruluna sundu.

Denetleme raporunu sunan Ulp, Tesislerin ilerlemesini muhteşem olarak değerlendirdi.

Buz rinkleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi içerisindeki oyunlar Köyünde yer alan yurt binalarının çok iyi ilerlediğini kaydetti.

FISU Yönetim Kurulu As Başkanı Leonz Eder,çalışmalardan soın derece memnun olduklarını kaydederek, “2011 için Türkiye’de muhteşem bir politik destek var.Spor Bakanaı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunıs Akgül ve Genel Koordinatör Bekir Korkmaz ile toplantı yaptık. Bu destek ek bir garanti verdi, tüm ilerlemelerden memnunuz” şeklinde konuştu.

Kış Oyunlarının Direktörü Milan Augustin’in Erzurum’la ilgili Uluslararası Teknik Komite (CTI) raporunu sunmasının ardından Türkiye’nin sunumuna geçildi.

Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül Tüm ülke olarak oyunlara kilitlendik. Verdiğimiz sözleri tutacağız. Universiade için ülke olarak çok büyük yatırımlar yaptık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

OYUNLARIN MASKOT VE LOGOSU ONAYLANDI

FISU Yönetim Kurulu Üyeleri Erzurun 2011 Universiade’nin maskot ve logosunu onayladı.

Çifte Minareli medreseden esinlenerek hazırlanan Logo ve Çift başlı kartalı sembolize eden maskot oyunların resmi logo ve maskotu oldu.

Oyunların müsabaka programı da Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Spor Bilimleri Kongresi Protokolü İmzalandı

Diğer yandan, toplantının sonunda FISU Asbaşkanı Gallien, Atatürk Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Hikmet Koçak, Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Türkiye Üniversiteler Federasyonu Başkanı Profesör Dr. Kemal Tamer arasında protokol imzalandı.

Protokol 24-27 Ocak 2011 tarihinde Oyunlar esnasında düzenlenecek Spor Bilimleri Kongresi’ni kapsıyor.

2011’İN MASKOT VE LOGOSU ONAYLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 11:19:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 11:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?