7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

22 köy yolu ulaşıma kapalı

DOĞU'DA 22 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı artarken, 4 ilde kar ve tipi nedeniyle kapalı bulunan 22 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bölge illerinde Erzurum’da 7, Iğdır’da 5, Muş’ta 5 ve Bingöl’de 5 olmak üzere toplam 22 köy yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, kapalı köy yollarında kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığını belirterek, bu nedenle yol açma çalışmalarının güçlükle ilerlediğini bildirdi.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altında bulunan bölgede, kent merkezlerinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları da Ardahan’da eksi 2, Erzurum’da 1, Iğdır, Kars ve Erzincan’da 3, Ağrı’da 4 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum’da 4, Ardahan’da 6, Kars’ta 7, Iğdır’da 8, Ağrı’da 9 ve Erzincan’da 13 derece olması tahmin ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:01:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?