8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

2200 metrede kar seferberliği

KARAYOLLARI EKİPLERİNİN 2 BİN 200 METRE RAKIMDA KAR SEFERBERLİĞİ

Erzurum'un çevre illerle ulaşımını sağlayan şehirlerarası yollar Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bin bir güçlükle açılıyor. 2 bin 200 metre rakımda bulunan Kop Dağı'nda yapılan yol açma çalışması sırasında ise bir işçi kar küreyen greyderin altında kalmaktan son anda kendini kar birikintilerinin üzerine atarak kurtardı.

8 ilin bağlı olduğu Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nce Erzurum- Bayburt- Ağrı- Kars- Ardahan- Iğdır- Artvin ve Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle kapanan şehirlerarası yollar 888 personel ve 697 personel ile açılmaya çalışılıyor. Greyder ve rotatif (kar püskürtme aracı) ile metrelerce kar birikintilerini savuran ekipler bin bir güçlükle kapalı yolları açmak için çaba sarf ediyor.

Özellikle Erzurum - Bayburt arası Kop Dağı'nda, Erzurum- Bingöl arası Çirişli-Karlıova mevkiinde ve Erzurum - Artvin arası Güzelyayla geçidinde yüksek rakım nedeniyle olumsuz hava şartlarının etkili olduğunu belirten Karayolları yetkilileri, bu güzergahın tipiyle birlikte defalarca açılmasına rağmen yeniden kapanabildiğini bildirdiler. Söz konusu güzergahlarda zaman zaman çığ geldiğini de hatırlatan yetkililer, vatandaşlardan karlı havalarda yola çıkmadan önce Alo 179 ücretsiz hattan yol durumu hakkında

bilgi alabileceklerini belirttiler.

Öte yandan bugün Erzurum- Bayburt il sınırı Kop Dağı mevkiinde yapılan yol açma çalışmasında1 kişi ölümün ucundan döndü. Yukarıdan süratle kar kürüyerek gelen greyderi son anda fark eden işçi, kendini kar yığınlarının üzerine atarak canını kurtardı.

KARAYOLLARI EKİPLERİNİN 2 BİN 200 METRE RAKIMDA KAR SEFERBERLİĞİ
KARAYOLLARI EKİPLERİNİN 2 BİN 200 METRE RAKIMDA KAR SEFERBERLİĞİ
KARAYOLLARI EKİPLERİNİN 2 BİN 200 METRE RAKIMDA KAR SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:07:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 17:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?