4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

225 köy yolu ulaşıma kapandı

DOĞU'DA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 360 köy yolu ulaşıma kapanırken, Erzurum Palandöken güzergahında buzlanan zeminde onlarca araç yolda kaldı. Araçlar buzlu yolda ilerleyebilmek için adeta buz dansı yaptı.

Bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerdeki köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da 225, Bingöl'de 54, Kars'ta 33, Muş'ta 29, Tunceli'de 11 ve Ardahan'da 8 olmak üzere bölgede toplam 360 köy yolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreterlikleri'nin karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, zaman zaman etkisini artıran tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını belirtti.

 

Karayolları ekipleri de yağış nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için kar temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gelecek hafta boyunca özellikle bölgenin kuzey doğusunda etkisini sürdürmesini beklediklerini bildirdi.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise Kars'ta eksi 6, Ardahan'da eksi 5, Erzurum'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Erzincan'da 2 ve Iğdır'da da 1 derece olarak kaydedildi.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezine bugün sabah saatlerinde çıkmaya çalışan vatandaşlar ise yol çilesi yaşadı. Güzergah zemininin buzlanması nedeniyle onlarca araç yolda kaldı. Sürücülerin kimi zincir takarak kimileri de itekleyerek ilerlemeye çalıştı. Buzlu zeminde patinaja düşen otomobiller adeta buz dansı yaptı.

DOĞU'DA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
DOĞU'DA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
DOĞU'DA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
DOĞU'DA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 11:44:05
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?