4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

23 okula beyaz bayrak ödülü

ERZURUM’DA 23 OKUL BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca ortaklaşa yürütülen Beyaz Bayrak Projesi kapsamında ödül kazanan okullar düzenlenen törenle bayraklarını aldılar.

Göğüs Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, “Projeye göre ilimizde de başvuruların değerlendirilmesine, 2006-2007 eğitim öğretim döneminde başlamıştır. Denetimler, öğrencilerin okulda bulunduğu saatlerde yapılmıştır. Temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde ilimizde bulunan toplam 1110 okuldan temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olup, okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda gayret gösterip başvuruda bulunan okullarımızdan şimdiye kadar 51 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. 2010-2011 eğitim öğretim yılında ise beyaz bayrak almak için başvuruda bulunan 134 okul denetlenmiş olup bunlardan 23 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmışlardır. Bu okullara beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifikaları verilecektir” dedi.

Konuşmanın ardından Beyaz Bayrak ödülü alan Gültekin Zegerek Anaokulu, Atatürk YİBO, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Karaköprü İlköğretim Okulu, Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Olur Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu, Alparslan İlköğretim Okulu, TT. N. Topçuoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Evliya Çelebi İlköğretim Okulu, Özel Final Lisesi, Pasinler YİBO, Gaziler İlköğretim Okulu, Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu, İMKB İnönü İlköğretim Okulu, Kültür Kurumları İlköğretim Okulu, Özel Güneş İlköğretim Okulu, Cemal Gürsel İlköğretim Okulu, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Ziyettin Fındıkoğlu İlköğretim Okulu, Kirazlı İlköğretim Okullarına ödülleri verildi.

ERZURUM’DA 23 OKUL BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI
ERZURUM’DA 23 OKUL BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 16:06:04
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 16:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?