6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

24 saat görevdeler

Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, "İlimizde suç ve suçlulara karşı mücadelemiz 24 saat esasına göre her zaman devam edecektir." dedi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde ana kavşaklarda, şehrin giriş ve çıkış noktalarında aralıksız olarak güvenlik uygulamaları yapılırken, bu çalışmaların vatandaşların huzur ve mutluluğu için yapıldığı belirtildi. Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, dün gecede bu kapsamda değişik noktalarda şok uygulamaların yapıldığını, umuma açık yerlerin kontrol edildiğini ifade ederek, "Dünki çalışmada 969 şahsın GBT sorgusu yapılmış, 41 işyeri denetlenmiş, 185 araç aranmış, 3 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. 1 adet kuru sıkı tabanca ve 22 adet fişek ele geçirilmiştir." dedi. 

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız huzur ve güveni üst seviyelere çıkarmak. Geceli gündüzlü yürütülen arama-tarama çalışmalarının önümüzdeki günlerde de yoğun bir şekilde devam edeceK. Bu uygulama suç işlemeyi düşünen insanları caydırıcı özellik taşıyor. Ayrıca bazı art niyetli kimselerin huzuru bozmasına engel oluyoruz. Tüm ekiplerimiz bu uygulamalarda görev aldı ve almaya devam edecek. Şehir giriş ve çıkışlarıyla ana kavşaklarda konuşlanmış vaziyetteyiz. Bu konuda da vatandaşların duyarlılığını ve yardımını bekliyoruz." diye konuştu. 

Müdür Çolak, kentin huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Erzurum Emniyeti olarak bu kentin her karış toprağında görev yapıyoruz. Hiç kimse kentin huzurunu bozmayı aklından geçirmesin. Karşılarında bizi bulurlar. Herkes layık olduğu çöplüğe geri dönecek." dedi. 

Erzurum'da Ramazan ayıyla birlikte yapılan çalışmalarda maytap satan 30 iş yeri ile maytap atan 10 kişiye para cezası verildiğini belirten Müdür Çolak, "Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, Ramazanla birlikte maytap satan iş yerleri ile maytap atan şahıslara karşı çalışma başlattık. Sivil polisler tarafından maytap atan şahıslar üzerinde yapılan çalışmalarda 10 kişiye maytap atmak suçundan Kabahatler Kanunu'na göre 62 YTL para cezası verildi. Maytap atan kişilerden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan incelemelerde maytap sattığı belirlenen 30 iş yerine
de 125 YTL para cezası kesildi." dedi. 

Ramazanın huzurlu geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Çolak, şunları söyledi:
"Emniyet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Bu tedbirlerimizi vatandaşlarımızı rahatsız etmek için değil onların huzur ve güvenini sağlamak için alıyoruz. Özellikle ramazanda artan maytap kullanımı ile ilgili yoğun çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Mahallelerinde maytap atan şahıslar olursa onları ihbar etmelerini istiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?