7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

26 kişiyi köpek ısırdı

Erzurum'da dün kuduz şüphesi taşıyan üç köpeğin saldırısı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısı 26'ya yükseldi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, Gölbaşı, Mahallebaşı ve Tebrizkapı semtlerinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralanarak Numune ve Palandöken Devlet Hastaneleri'ne müracaat edenlerin sayısının 26'ya ulaştığını belirtti.

Belediye ekipleri tarafından dün vurularak itlaf edilen köpeklerden birinde Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünde yapılan testlerin ardından kuduz mikrobu tespit edilirken, diğer köpekler üzerindeki testlerin ise devam ettiğini belirtildi.

Hastanelere başvuran vatandaşlardan 18'inin Numune Hastanesi, 8'inin Palandöken Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini bildiren İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, saldırıya uğrayan vatandaşların bulunduğu bölgelerde çalışma yaptığını belirtti.

Vançelik, "Doktor ve sağlık görevlilerinden oluşan 4 ekip olayların yaşandığı yerlerde inceleme yapıyor. Köpek saldırısına uğrayan vatandaşların yaralarını yeniden kontrol eden ekiplerimiz, mahalle muhtarlarını da başıboş köpekler konusunda uyarıyor. Ekiplerimizin olay yerlerindeki inceleme ve sağlık kontrolleri devam edecek" dedi.

Köpek saldırılarıyla ilgili son durum hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, "Sabah ilk şüpheli ısırık vakası başvurusundan itibaren, İl Kriz Merkezi, Tarım ve Sağlık İl Müdürlükleri, Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'yle kontrollü bir şekilde çalıştık. Şüpheli ısırıkların meydana geldiği bölgelerde, toplam 14 başıboş köpek toplandı. Şu an itibarıyla şüpheli ısırık sayısı 26 oldu. Bu vatandaşlarımızın her birine kuduz aşısı yapıldı. Derin ısırık olanlara ve gerek görülenlere anti serum da yapıldı. Söz konusu vakalardan 23'ü, 15 yaşın altında. Saldırıya maruz kalanlara 2., 7., 14. ve 28. günler olmak üzere, toplam 5 doz aşı yapılacak. Köpeğin ısırdığı vaka var ise hemen hastanelerimize başvursunlar. Kuduz aşısı veya kuduz anti serumu ücretsiz olarak hastanelerimizde yapılmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 15:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?