6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

3. Dadaş Film Festivali başlıyor

Kültür Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Dadaş Film organizasyonu ile düzenlenen Dadaş Film Festivali’nin üçüncüsü bu yıl 29 Kasım -03 Aralık tarihleri arasında yapılacak. 

“Anadolu Kadını” olgusunun işleneceği bu yılki festivalde konuya ilişkin film gösterimlerinin yanı sıra panel, söyleşi, sergi gibi etkinlikler yer alacak.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen 3. Uluslar arası Dadaş Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Nil Gürpınar, bu yıl ki onur ödüllerinin Şener Şen, Fatma Girik, Memduh Ün, Safa Önal, Yücel Çakmaklı, Yılmaz Atadeniz ve Nuri Bilge Ceylan’a verileceğini söyledi. Gürpınar, Fatma Girik dışındaki sanatçıların sağlık ve özel nedenler ile festivale katılamayacağını belirterek, festivalin Erzurum’un tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. 

Festivali bu yıldan itibaren uluslar arası boyuta taşıyacaklarını söyleyen Gürpınar, festivale Türk Cumhuriyetlerinden katılımların olacağını bildirdi. 

Kendisinin de Erzurumlu olduğunu ve İstanbul’da film şirketi sahibi olduğunu söyleyen Nil Gürpınar, “Ben organizasyon şirketi değilim. Ben bir sinemacı olarak kendi memleketimde böyle bir organizasyon yaparak Erzurum’un tanıtımına katkı sağlamayı amaçladım. 3 yıldır bunu başarıyla gerçekleştiriyoruz. Eksiklerimiz var biliyoruz, her geçen yıl biraz daha festival programını genişleterek marka bir festival olma yolunda ilerliyoruz” dedi. 

Gürpınar, festivalde çocuk filmlerinin yer alacağını ilköğretim öğrencilerinin bu filmleri izleyeceğini belirterek, ücretsiz olacak ekinliklere bütün Erzurumluları katılmaya davet etti

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?